Листкове дріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я покажу вам, як приготувати листкове тісто дріжджове. Воно прекрасно підходить для різних видів солодкої і несолодкої випічки. Рекомендую спробувати зробити випічку з нього.
Листкове дріжджове тісто відрізняється від бездрожжевого тим, що випічка виходить пишна, м'яка, але в розрізі тісто виглядає як листкове. Готується таке тісто легше, ніж бездріжджове і по себистоимость набагато дешевше. Я покажу холодний спосіб приготування тіста. Багатьом господаркам сподобається. Тісто можна зберігати в холодильнику в сирому вигляді до 4 діб. Таке тісто відмінно підходить для відкритих пирогів, круасанів, рулетиков, кулеб'як.
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 0, 5 склянки
- Вода - 0, 5 склянки
- Куряче яйце - 1 штука
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 11 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
У миску просійте пшеничну муку. Борошно краще просіяти двічі. Так борошно буде більше насичена повітрям. Додайте до борошна 2 ст. Ложки цукру і перемішайте.
Холодне масло наріжте невеликими шматочками. Додайте масло в борошно.
Швидко змішайте руками борошно з маслом до стану борошняної крихти. Робити це потрібно дуже швидко, щоб масло не нагрілося від тепла ваших рук.
Стакан наповніть теплим молоком до половини. Додайте дріжджі, розмішайте. Додайте 1 столову ложку цукру і чайну ложку солі. Вбийте в цей стакан 1 яйце і розмішайте.
До самого верху в стакан налийте води. Загальна рідина для тесту складає 1 склянка, тобто 250 мілілітрів.
Рідина влийте до борошняної крихті і замісіть тісто. Краще використовувати міксер, щоб від рук масло не грілося. Вимішуйте до гладкої консистенції.
Отримане тісто покладіть в миску, надавши форму кульки. Поставте тісто в холодильник мінімум на 12 годин, закривши миску з тестом плівкою.
Через час, витягніть тісто з холодильника. Тісто вже готове до роботи, тепер з нього можна випікати свіжі булочки або інші ласощі.