Рецепт Листкове дріжджове тісто для випічки фото

Листкове дріжджове тісто для випічки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На швидку руку , На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 12-14
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У мене є рецепт, як приготувати листкове дріжджове тісто для випічки, воно не вимагає тривалих раскаток тесту і нескінченного заморожування або охолодження в холодильнику. Легко, швидко і смачно.

Опис приготування:

Тісто виходить красивим, повітряним і дуже смачним. Не побоюся порівняти з тестом справжнього французького круассана. Спробуйте приготувати таке тісто для солодкої випічки. З нього можна приготувати випічку будь-якого різновиду, навіть слойки з вашої улюбленої начинкою. Дуже вдало таке тісто гармонує з сиром. Експериментуйте і діліться враженнями.

  • Борошно - 600 грам
  • Дріжджі свіжі - 5 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 2, 5 Ст. Ложки
листкове дріжджове тісто для випічки - фото крок 1
Розчиніть дріжджі в теплій воді, додайте сіль, 1 ç.l. Цукру і рослинне масло. Розмішайте. Порційно додавайте 500 г просіяного борошна. Замісити тісто і залиште на 30-40 хвилин.
листкове дріжджове тісто для випічки - фото крок 2
В окремій ємності розмішайте борошно, що залишилося з розм'якшеним вершковим маслом.
листкове дріжджове тісто для випічки - фото крок 3
Відпочиле тісто розкачати в пласт, а зверху розподіліть масло з борошном. Пласт надрежьте на 8 частин не доходячи до середини, повинна вийти ромашка.
листкове дріжджове тісто для випічки - фото крок 4
Кожна пелюстка звертайте до центру і накривайте протилежним.
листкове дріжджове тісто для випічки - фото крок 5
В такому порядку скрутіть всі пелюстки.
листкове дріжджове тісто для випічки - фото крок 6
Переверніть тісто на іншу сторону, знову розкачайте і виконайте все те ж саме ще раз.
листкове дріжджове тісто для випічки - фото крок 7
Перевернув тесто обратно, розкачайте тісто знову в пласт і розріжте вже на трикутники для майбутніх виробів (у мене це круасани).
листкове дріжджове тісто для випічки - фото крок 8
На край кожного трикутника викладайте начинку, формуйте круасани. Змастіть виріб жовтком і відправляйте на деко, застелене пергаментом.
листкове дріжджове тісто для випічки - фото крок 9
Випікайте вироби з такого листкового дріжджового тіста в розігрітій до 200 градусах духовці протягом 20-30 хвилин.

Схожі рецепти