Листкова куряча грудка
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне куряче філе, запечене в духовці з овочами. Дуже смачне і ситне блюдо, яке підійде і для повсякденного, і для святкового столу.
Пропоную приготувати листкову грудку - блюдо не тільки смачне, але і оригінальне. Хочете здивувати і порадувати своїх близьких? Придивіться до даного рецептом! Куряче філе чергується з овочевою начинкою і запікається під сиром до апетитною рум'яної скоринки. Начинка може бути найрізноманітніша, а можна додати до існуючої помідори або гриби, наприклад. Блюдо ситне і самодостатнє, відмінно підійде для обіду або вечері для всієї родини.
- Куряче філе - 2 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Сир твердий - 100 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Кунжут - За смаком
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Цибуля наріжте пір'ям, моркву і картоплю тонкими кружечками.
Обсмажте картопля з двох сторін на сухій сковороді до легкої рум'яності. Потім додайте на сковороду трохи олії і обсмажте цибулю з морквою. Яйце збийте зі сметаною.
Куряче філе розрізати вздовж на 2 частини. Кожну частину відбийте з двох сторін, посипте сіллю, спеціями і збризніть соком лимона.
Форму за бажанням застеліть фольгою, змастіть маслом. Покладіть перший пласт відбитого філе.
Змастіть його збитим яйцем.
На філе викладіть кілька кружалець картоплі.
На картопля - обсмажену моркву з цибулею.
Накрийте овочі другим пластом філе і змастіть його яйцем. Повторіть шари, не забуваючи кожного разу змащувати м'ясо. Верхнім шаром має бути куряче філе. Овочі в процесі солимо за смаком.
Змастіть м'ясо яйцем, посипте з усіх боків тертим сиром і кунжутом.
Запікайте при 200 градусах близько 40 хвилин. Листкова куряча грудка готова.
Подавайте блюдо з улюбленим соусом і свіжими овочами. Смачного!