Рецепт Святкова листкова запіканка фото

Святкова листкова запіканка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Індичка , Птах , Картопля , Курка
Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Гарячі страви , Запіканка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Святкова листкова запіканка - це гаряче, закуска і салат в одному! Виглядає така запіканка як торт. Подавати її бажано гарячою чи теплою. Прикрасити можете, як забажаєте.

Опис приготування:

Як приготувати святкову листкову запіканку?

1. Нагрейте духовку до 175 градусів. Роз'ємну форму для торта застеліть пергаментом.

2. Нарізану шматочками грудку індички (або курки) викладіть в миску. Додайте соєвий і ворчестерскій соус, чебрець, шавлія, чорний мелений перець і пропущений через прес часник. Все перемішайте. Викладіть на дно форми і відправляйте в духовку до готовності птиці.

3. Зваріть картоплю і зробіть картопляне пюре.

4. Готову птицю виберіть з духовки, залиште в формі. Духовку не вимикайте. Нехай індичка / курка постоїть хвилин 10 і злегка охолоне.

5. Акуратно зніміть верхній шар готової птиці, залишивши внизу досить для одного м'ясного шару. На птицю викладіть пюре (1 см), потім подрібнену петрушку, полийте зверху журавлинним соусом, потім - подрібнену моркву, зверху викладіть курку.

6. Запіканку відправляйте в духовку на 20 хвилин.

7. Готову святкову листкову запіканку змастіть теплим картопляним пюре.

Смачного!


  • Грудка индейки или куриная- 500 грам
  • Ворчестерський соус - 1 Ст. Ложка
  • Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
  • Чебрець - 1 Чайна ложка
  • Шавлія - 1 Чайна ложка
  • Чорний перець - 1 Чайна ложка
  • Часник (головка) - 1 штука
  • Картопля - 1, 5 кілограма
  • Морква - 3 штуки
  • Журавлиний соус - 3-5 Ст. Ложок
  • Петрушка - За смаком
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Вершкове масло - 40 грам
Як приготувати святкову листкову запіканку?

1. Нагрейте духовку до 175 градусів. Роз'ємну форму для торта застеліть пергаментом.

2. Нарізану шматочками грудку індички (або курки) викладіть в миску. Додайте соєвий і ворчестерскій соус, чебрець, шавлія, чорний мелений перець і пропущений через прес часник. Все перемішайте. Викладіть на дно форми і відправляйте в духовку до готовності птиці.

3. Зваріть картоплю і зробіть картопляне пюре.

4. Готову птицю виберіть з духовки, залиште в формі. Духовку не вимикайте. Нехай індичка / курка постоїть хвилин 10 і злегка охолоне.

5. Акуратно зніміть верхній шар готової птиці, залишивши внизу досить для одного м'ясного шару. На птицю викладіть пюре (1 см), потім подрібнену петрушку, полийте зверху журавлинним соусом, потім - подрібнену моркву, зверху викладіть курку.

6. Запіканку відправляйте в духовку на 20 хвилин.

7. Готову святкову листкову запіканку змастіть теплим картопляним пюре.

Смачного!

Схожі рецепти