Святкова листкова запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Святкова листкова запіканка - це гаряче, закуска і салат в одному! Виглядає така запіканка як торт. Подавати її бажано гарячою чи теплою. Прикрасити можете, як забажаєте.
Як приготувати святкову листкову запіканку?
1. Нагрейте духовку до 175 градусів. Роз'ємну форму для торта застеліть пергаментом.
2. Нарізану шматочками грудку індички (або курки) викладіть в миску. Додайте соєвий і ворчестерскій соус, чебрець, шавлія, чорний мелений перець і пропущений через прес часник. Все перемішайте. Викладіть на дно форми і відправляйте в духовку до готовності птиці.
3. Зваріть картоплю і зробіть картопляне пюре.
4. Готову птицю виберіть з духовки, залиште в формі. Духовку не вимикайте. Нехай індичка / курка постоїть хвилин 10 і злегка охолоне.
5. Акуратно зніміть верхній шар готової птиці, залишивши внизу досить для одного м'ясного шару. На птицю викладіть пюре (1 см), потім подрібнену петрушку, полийте зверху журавлинним соусом, потім - подрібнену моркву, зверху викладіть курку.
6. Запіканку відправляйте в духовку на 20 хвилин.
7. Готову святкову листкову запіканку змастіть теплим картопляним пюре.
Смачного!
- Грудка индейки или куриная- 500 грам
- Ворчестерський соус - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Шавлія - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Часник (головка) - 1 штука
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Морква - 3 штуки
- Журавлиний соус - 3-5 Ст. Ложок
- Петрушка - За смаком
- Цибуля - 1-2 штук
- Вершкове масло - 40 грам
1. Нагрейте духовку до 175 градусів. Роз'ємну форму для торта застеліть пергаментом.
2. Нарізану шматочками грудку індички (або курки) викладіть в миску. Додайте соєвий і ворчестерскій соус, чебрець, шавлія, чорний мелений перець і пропущений через прес часник. Все перемішайте. Викладіть на дно форми і відправляйте в духовку до готовності птиці.
3. Зваріть картоплю і зробіть картопляне пюре.
4. Готову птицю виберіть з духовки, залиште в формі. Духовку не вимикайте. Нехай індичка / курка постоїть хвилин 10 і злегка охолоне.
5. Акуратно зніміть верхній шар готової птиці, залишивши внизу досить для одного м'ясного шару. На птицю викладіть пюре (1 см), потім подрібнену петрушку, полийте зверху журавлинним соусом, потім - подрібнену моркву, зверху викладіть курку.
6. Запіканку відправляйте в духовку на 20 хвилин.
7. Готову святкову листкову запіканку змастіть теплим картопляним пюре.
Смачного!