Святкова листкова запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Святкова листкова запіканка - це гаряче, закуска і салат в одному! Виглядає така запіканка як торт. Подавати її бажано гарячою чи теплою. Прикрасити можете, як забажаєте.
Опис приготування:
Як приготувати святкову листкову запіканку?
1. Нагрейте духовку до 175 градусів. Роз'ємну форму для торта застеліть пергаментом.
2. Нарізану шматочками грудку індички (або курки) викладіть в миску. Додайте соєвий і ворчестерскій соус, чебрець, шавлія, чорний мелений перець і пропущений через прес часник. Все перемішайте. Викладіть на дно форми і відправляйте в духовку до готовності птиці.
3. Зваріть картоплю і зробіть картопляне пюре.
4. Готову птицю виберіть з духовки, залиште в формі. Духовку не вимикайте. Нехай індичка / курка постоїть хвилин 10 і злегка охолоне.
5. Акуратно зніміть верхній шар готової птиці, залишивши внизу досить для одного м'ясного шару. На птицю викладіть пюре (1 см), потім подрібнену петрушку, полийте зверху журавлинним соусом, потім - подрібнену моркву, зверху викладіть курку.
6. Запіканку відправляйте в духовку на 20 хвилин.
7. Готову святкову листкову запіканку змастіть теплим картопляним пюре.
Смачного!
- Грудка индейки или куриная- 500 грам
- Ворчестерський соус - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Шавлія - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Часник (головка) - 1 штука
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Морква - 3 штуки
- Журавлиний соус - 3-5 Ст. Ложок
- Петрушка - За смаком
- Цибуля - 1-2 штук
- Вершкове масло - 40 грам
1. Нагрейте духовку до 175 градусів. Роз'ємну форму для торта застеліть пергаментом.
2. Нарізану шматочками грудку індички (або курки) викладіть в миску. Додайте соєвий і ворчестерскій соус, чебрець, шавлія, чорний мелений перець і пропущений через прес часник. Все перемішайте. Викладіть на дно форми і відправляйте в духовку до готовності птиці.
3. Зваріть картоплю і зробіть картопляне пюре.
4. Готову птицю виберіть з духовки, залиште в формі. Духовку не вимикайте. Нехай індичка / курка постоїть хвилин 10 і злегка охолоне.
5. Акуратно зніміть верхній шар готової птиці, залишивши внизу досить для одного м'ясного шару. На птицю викладіть пюре (1 см), потім подрібнену петрушку, полийте зверху журавлинним соусом, потім - подрібнену моркву, зверху викладіть курку.
6. Запіканку відправляйте в духовку на 20 хвилин.
7. Готову святкову листкову запіканку змастіть теплим картопляним пюре.
Смачного!