Самса листкова з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще, ніж подати до сніданку свіжоспечений листковий пиріжок з картоплею з чашкою чаю або кави? подивіться, як приготувати самсу листкову з картоплею у себе вдома.
Пластичне листкове тісто легко розкочується, не прилипає ні до качалці, ні до долонь, без праці формується і дозволяє наповнити вироби великою кількістю начинки. В результаті самса виходить з тонкої, ламкою оболонкою і за рахунок звареного в мундирі картоплі - з ніжною серцевиною.
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Картопля - 6 штук
- Цибуля - 4 штуки
- Яйце - 1 штука
- Перець мелений - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Замісити просте тісто з борошна і води з додаванням солі. Скачайте його в кулю, загорніть в серветку і дайте расстояться 15 хвилин. Потім дуже тонко розкачати тісто в великий пласт. Змастіть всю поверхню маслом, поверніть його в рулет. Рулет розкачайте тонко і заново виконайте весь алгоритм три рази.
Відварену картоплю і цибулю наріжте дрібно, посоліть і поперчіть за смаком.
Розкачайте коржі, покладіть начинку, оформите у вигляді трикутника, палиця про krayam.
Змастіть зверху збитим яйцем і випікайте 30-35 хвилин при 200 градусах. Готовність визначається по рум'яної скоринки.