Листкова самса з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами прекрасний варіант дуже простий, ситної і смачної закуски. Пропоную вам взяти на замітку цей варіант, як приготувати листкову самсу з картоплею.
1. Почати потрібно, звичайно ж, з тіста. Для його приготування потрібно збити яйце з дрібкою солі в глибокій мисочці.
2. Додайте 100 грамів м'якого вершкового масла і почніть збивати до однорідності.
3. Влийте теплу воду і як слід перемішайте.
4. Всипте дрібку солі і почніть поступово додавати борошно. Використовуйте в рецепті приготування листкової самси з картоплею просіяне борошно вищого гатунку, щоб тісто вийшло ідеальним.
5. Далі розділіть його на три частини і залиште в теплому місці на півгодинки, накривши чистим рушником.
6. Тим часом можна відварити в підсоленій воді картоплю і розім'яти його в пюре.
7. Цибулини почистіть і наріжте дрібними кубиками. У невеликій кількості вершкового масла обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додайте до картоплі. Начинку додатково можна підсолити і поперчити, при бажанні доповнити цей простий рецепт листкової самси з картоплею спеціями за смаком.
8. Розтопити вершкове масло і остудіть трохи.
9. Розкачайте одну частину тесту досить тонко і змастіть маслом за допомогою пензлика.
10. Дайте постояти хвилин 5, тим часом розкачайте другу частину і покладіть зверху.
11. Знову змастіть маслом. Повторіть процес з третім шматочком тесту.
12. Щільно скрутіть рулетом і наріжте невеликими шматочками.
13. Кожен шматочок розкачайте трохи, викладіть в центр начинку.
14. Зліпити можна кулька, трикутник або навіть квадратик - як вам більше подобається.
15. Викладіть на деко, застелене пергаментом. При бажанні змастіть збитим жовтком і присипте кунжутом, наприклад.
16. Випікайте в розігрітій духовці до рум'яної скоринки.
Ось такий нескладний варіант, як зробити листкову самсу з картоплею.
Смачного!
- Картопля - 1 кілограм
- Вершкове масло - 220 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 4 склянки (приблизно)
- Вода - 1 Склянка
2. Додайте 100 грамів м'якого вершкового масла і почніть збивати до однорідності.
3. Влийте теплу воду і як слід перемішайте.
4. Всипте дрібку солі і почніть поступово додавати борошно. Використовуйте в рецепті приготування листкової самси з картоплею просіяне борошно вищого гатунку, щоб тісто вийшло ідеальним.
5. Далі розділіть його на три частини і залиште в теплому місці на півгодинки, накривши чистим рушником.
6. Тим часом можна відварити в підсоленій воді картоплю і розім'яти його в пюре.
7. Цибулини почистіть і наріжте дрібними кубиками. У невеликій кількості вершкового масла обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додайте до картоплі. Начинку додатково можна підсолити і поперчити, при бажанні доповнити цей простий рецепт листкової самси з картоплею спеціями за смаком.
8. Розтопити вершкове масло і остудіть трохи.
9. Розкачайте одну частину тесту досить тонко і змастіть маслом за допомогою пензлика.
10. Дайте постояти хвилин 5, тим часом розкачайте другу частину і покладіть зверху.
11. Знову змастіть маслом. Повторіть процес з третім шматочком тесту.
12. Щільно скрутіть рулетом і наріжте невеликими шматочками.
13. Кожен шматочок розкачайте трохи, викладіть в центр начинку.
14. Зліпити можна кулька, трикутник або навіть квадратик - як вам більше подобається.
15. Викладіть на деко, застелене пергаментом. При бажанні змастіть збитим жовтком і присипте кунжутом, наприклад.
16. Випікайте в розігрітій духовці до рум'яної скоринки.
Ось такий нескладний варіант, як зробити листкову самсу з картоплею.
Смачного!