Рецепт Листкова самса з картоплею фото

Листкова самса з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Тісто, Овочі, Картопля, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка

Перед вами прекрасний варіант дуже простий, ситної і смачної закуски. Пропоную вам взяти на замітку цей варіант, як приготувати листкову самсу з картоплею.

1. Почати потрібно, звичайно ж, з тіста. Для його приготування потрібно збити яйце з дрібкою солі в глибокій мисочці.

2. Додайте 100 грамів м'якого вершкового масла і почніть збивати до однорідності.

3. Влийте теплу воду і як слід перемішайте.

4. Всипте дрібку солі і почніть поступово додавати борошно. Використовуйте в рецепті приготування листкової самси з картоплею просіяне борошно вищого гатунку, щоб тісто вийшло ідеальним.

5. Далі розділіть його на три частини і залиште в теплому місці на півгодинки, накривши чистим рушником.

6. Тим часом можна відварити в підсоленій воді картоплю і розім'яти його в пюре.

7. Цибулини почистіть і наріжте дрібними кубиками. У невеликій кількості вершкового масла обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додайте до картоплі. Начинку додатково можна підсолити і поперчити, при бажанні доповнити цей простий рецепт листкової самси з картоплею спеціями за смаком.

8. Розтопити вершкове масло і остудіть трохи.

9. Розкачайте одну частину тесту досить тонко і змастіть маслом за допомогою пензлика.

10. Дайте постояти хвилин 5, тим часом розкачайте другу частину і покладіть зверху.

11. Знову змастіть маслом. Повторіть процес з третім шматочком тесту.

12. Щільно скрутіть рулетом і наріжте невеликими шматочками.

13. Кожен шматочок розкачайте трохи, викладіть в центр начинку.

14. Зліпити можна кулька, трикутник або навіть квадратик - як вам більше подобається.

15. Викладіть на деко, застелене пергаментом. При бажанні змастіть збитим жовтком і присипте кунжутом, наприклад.

16. Випікайте в розігрітій духовці до рум'яної скоринки.

Ось такий нескладний варіант, як зробити листкову самсу з картоплею.

Смачного!

  • Картопля - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 220 грам
  • Цибулина - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 4 склянки (приблизно)
  • Вода - 1 Склянка
1. Почати потрібно, звичайно ж, з тіста. Для його приготування потрібно збити яйце з дрібкою солі в глибокій мисочці.

2. Додайте 100 грамів м'якого вершкового масла і почніть збивати до однорідності.

3. Влийте теплу воду і як слід перемішайте.

4. Всипте дрібку солі і почніть поступово додавати борошно. Використовуйте в рецепті приготування листкової самси з картоплею просіяне борошно вищого гатунку, щоб тісто вийшло ідеальним.

5. Далі розділіть його на три частини і залиште в теплому місці на півгодинки, накривши чистим рушником.

6. Тим часом можна відварити в підсоленій воді картоплю і розім'яти його в пюре.

7. Цибулини почистіть і наріжте дрібними кубиками. У невеликій кількості вершкового масла обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додайте до картоплі. Начинку додатково можна підсолити і поперчити, при бажанні доповнити цей простий рецепт листкової самси з картоплею спеціями за смаком.

8. Розтопити вершкове масло і остудіть трохи.

9. Розкачайте одну частину тесту досить тонко і змастіть маслом за допомогою пензлика.

10. Дайте постояти хвилин 5, тим часом розкачайте другу частину і покладіть зверху.

11. Знову змастіть маслом. Повторіть процес з третім шматочком тесту.

12. Щільно скрутіть рулетом і наріжте невеликими шматочками.

13. Кожен шматочок розкачайте трохи, викладіть в центр начинку.

14. Зліпити можна кулька, трикутник або навіть квадратик - як вам більше подобається.

15. Викладіть на деко, застелене пергаментом. При бажанні змастіть збитим жовтком і присипте кунжутом, наприклад.

16. Випікайте в розігрітій духовці до рум'яної скоринки.

Ось такий нескладний варіант, як зробити листкову самсу з картоплею.

Смачного!

Схожі рецепти