Лісіцкі, запечені в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Лисички можна готувати по-різному, мені дуже подобається запікати лисички з цибулею та картоплею в духовці. Блюдо виходить дуже ніжним і при цьому насиченим. Така запіканка добре підходить на вечерю.
Prigotovim Лисички, запечені в духовці в домашніх умовах. Попередньо відваріть картоплю. Гриби також потрібно зварити до готовності, а потім обсмажити з цибулею і згасити з вершками і спеціями на сковороді. Зварену картоплю змішуємо з яйцем і викладаємо на блюдо для запікання, зверху розподіляємо начинку з грибів і цибулі. Присипаємо тертим сиром і відправляємо запікатися в духовку на 15 хвилин. Хай щастить!
- Лісіцкі - 800 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Вершки - 150 мілілітрів
- Картопля - 4-5 штук
- Яйце - 1 штука
- Сир твердий - 120 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
Лисички ретельно промиваємо і відварюємо в киплячій, підсоленій воді 15 хвилин.
Розігріваємо на сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю. Потім додаємо грибочки і готуємо разом 10 хвилин.
Вливаємо вершки, кладемо сіль і перець. Перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще 10 хвилин.
Зварений і пюрірований картопля змішуємо з яйцем. Викладаємо отриману масу на блюдо для запікання, рівномірно розподіливши картопля по поверхні.
Зверху викладаємо лисички з цибулею. Присипаємо тертим сиром і випікаємо блюдо в духовці 15 хвилин, температура 200 градусів.
Смачного!