Лінь, тушкований з вином і печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Готувати цю страву дуже легко і просто, а результатом будуть задоволені всі без винятку. Ніжна риба тане в роті, гриби з вином надають їй особливий присмак. Гурманський спосіб приготування лина.
Особливих кулінарних навичок для приготування цієї страви не потрібно, незважаючи на його досить гучне і помпезне назву. Цей простий рецепт лина з вином і печерицями допоможе вам накрити стіл для чудового вечері. Гарного вам настрою і приємного апетиту!
- Лінь - 1-1, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Печериці - 0, 5 кілограма
- Вино біле столове - 1, 5 склянки
- Рослинна олія - 5-6 Ст. Ложок
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Суміш перців мелена - 2-3 Щепоток
- Лимон - 1 штука
- Зелень петрушки, кропу - 50 грам
Рибу миємо, чистим. Витрачати.
Нарізаємо невеликими шматками. Солимо, перчимо і поливаємо соком половинки лимона.
Гриби миємо й нарізаємо для обсмажування.
Чистий і Sinkule цибулю.
Смажимо на олії гриби і цибулю. Коли вода з грибів випарується і вони почнуть присмажуватися - додамо трохи борошна і все гарненько перемішати. Тримаємо на вогні 1-2 хвилини.
Натираємо цедру з лимона.
Складаємо рибу в форму для запікання.
Поверх риби викладаємо гриби з цибулею.
Заливаємо вином з лимонною цедрою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.