Лінь у фользі
(покроковий рецепт з фото)
Правильно приготовлений лин в фользі має специфічний, але приємний смак. Рецепт приготування лина в фользі дуже простий, але вимагає часу.
Спершу потрібно правильно распотрошить лина. Витрачати - значить дістати всі нутрощі. Перед патранням кладемо лина під гарячу воду на пару хвилин, розпорюють живіт (акуратно, НЕ занурюючи ніж глибоко, щоб не пошкодити жовчний міхур) і дістаємо нутрощі.
Коли ми готуємо лина в фользі в домашніх умовах, нам необхідно 2-3 годину, і велика частина часу йде на замочування риби. Робиться це для того, щоб перебити неприємний запах.
Під час запікання можна розкрити фольгу, щоб лин придбала золотистий відтінок і хрустку скоринку.
- Лінь - 8 штук
- Молоко - 1 літр
- Лимон - 2 штуки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком (мелений перець, аджика, солодкий перець за смаком)
- Зелень - За смаком (петрушка, кріп, базилік, кінза та інше)
Кладемо випотрошеного лина в молоко приправлене сіллю. Ми залишаємо на пару годин.
Натираємо лина спеціями зсередини і зовні. Фаршируємо його лимоном і зеленню (по бажанню).
Загортаємо лин в фольгу і кладемо в духовку на 30 хвилин. Температура запікання 180-200 градусів.
На двадцятій хвилині відкриваємо фольгу ось таким чином.
Коли страва приготовлено, даємо йому трохи охолонути.