Рецепт Лінь у фользі фото

Лінь у фользі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Корисний обід
Гарячі страви, Страви у фользі

Правильно приготовлений лин в фользі має специфічний, але приємний смак. Рецепт приготування лина в фользі дуже простий, але вимагає часу.

Спершу потрібно правильно распотрошить лина. Витрачати - значить дістати всі нутрощі. Перед патранням кладемо лина під гарячу воду на пару хвилин, розпорюють живіт (акуратно, НЕ занурюючи ніж глибоко, щоб не пошкодити жовчний міхур) і дістаємо нутрощі.

Коли ми готуємо лина в фользі в домашніх умовах, нам необхідно 2-3 годину, і велика частина часу йде на замочування риби. Робиться це для того, щоб перебити неприємний запах.

Під час запікання можна розкрити фольгу, щоб лин придбала золотистий відтінок і хрустку скоринку.

  • Лінь - 8 штук
  • Молоко - 1 літр
  • Лимон - 2 штуки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Спеції - За смаком (мелений перець, аджика, солодкий перець за смаком)
  • Зелень - За смаком (петрушка, кріп, базилік, кінза та інше)
лінь у фользі - фото крок 1
Кладемо випотрошеного лина в молоко приправлене сіллю. Ми залишаємо на пару годин.
лінь у фользі - фото крок 2
Натираємо лина спеціями зсередини і зовні. Фаршируємо його лимоном і зеленню (по бажанню).
лінь у фользі - фото крок 3
Загортаємо лин в фольгу і кладемо в духовку на 30 хвилин. Температура запікання 180-200 градусів.
лінь у фользі - фото крок 4
На двадцятій хвилині відкриваємо фольгу ось таким чином.
лінь у фользі - фото крок 5
Коли страва приготовлено, даємо йому трохи охолонути.

Схожі рецепти