Лінь в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва гідно того, щоб бути поданим до святкового столу. Не дарма лина на Русі вважали царської рибою. Отже, розповідаю як готувати лина в духовці!
Лінь - не надто популярна риба, а даремно. В Русі ця риба дуже цінувалася. Адже м'ясо цієї риби - ніжне і смачне. Давайте приготуємо лина в духовці і переконаємося в цьому самі. Пропоную вам рецепт лина в духовці з фото. Читайте, дивіться і готуйте. Таке блюдо можна приготувати і до невеликого сімейного свята. Хай щастить!
- Лінь - 1, 5-2 кілограма
- Печериці - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Крем - 100 грам
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Суха приправа для риби - 2-3 Щепоток
З лина ретельно змиваємо слиз, потрошимо і добре промиваємо.
Розрізаємо на шматки і посипаємо сіллю, перцем і приправами. Обвалюють в борошні і злегка обсмажити на олії.
Нарізаємо гриби і злегка обсмажуємо.
Цибуля чистий, нарізаємо півкільцями і теж злегка обсмажуємо.
Викладаємо у форму для запікання гриби, потім поверх них обсмажені шматочки риби.
Змішуємо цибулю зі сметаною і 1-2 пучками солі і викладаємо поверх риби.
Запікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 градусів хвилин 30-35.