Лінь з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Чудове святкове блюдо, яке стане чудовою ідеєю для святкового і навіть пісного столу! Дуже смачне і ситне.
Любіть рибу? Класичний рецепт лина з грибами допоможе вам проявити свої кулінарні здібності. Приготувати таку страву можна як до обіду, так і на святковий і пісний стіл. Соус виходить дуже ніжним, а якщо притрусити в кінці зеленню петрушки - Ви відчуєте особливий пікантний смак.
- Лінь - 1 штука
- Печериці - 12 штук (середнього розміру)
- Цибуля - 2 штуки
- Рослинна олія - 120 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 2 штуки
- Сіль і перець - За смаком
- Лимон - 1 штук
- Петрушка - 20 грам
1. Перед початком приготування, потрібно обробити рибу, а саме обдати її окропом, щоб прибрати слиз. Далі очистіть шкіру від луски (починаючи з хвоста), розріжте черево і випатрати. Голову, плавники і хвіст можете також видалити (по бажанню). На завершення процедури обробки, промийте гарненько тушку під холодною водою
2. Тим часом наріжте шампіньйони (з 4 частини) і обсмажте їх разом з цибулею в глибокій сковороді на рослинному маслі до напівготовності.
3. Зробіть подушку з грибів і викладіть на них рибу (краще її порізати порційними шматочками) і зверху притрусіть все цедрою лимона, додайте зелень петрушки, посоліть і поперчіть за смаком.
4. Отримане блюдо потрібно залити соусом. Готується він легко: розітріть борошно з рослинним маслом, за бажанням можете додати вино. Залийте отриманою масою рибу і поставте її в духову шафу.
5. Слідкуйте, щоб соус не вбрався повністю, а для цього слід витримати часовий режим риби в духовці. Готується вона при температурі 180 градусів не понад сорок хвилин. Готову рибку викладіть на тарілку, притрусіть зеленню і навколо розкладіть гриби. Ось такий класичний рецепт Ліня з грибами, а за бажанням, можна приготувати гарнір. В даному випадку відмінно підійде відварний рис, а також запечений скибочками картопля і свіжі овочі. Незвичайне смакове поєднання риби і грибів вразить смакові рецептори навіть вимогливих гурманів!