Лимонно-шоколадний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний кекс з двох видів тіста, лимонного і шоколадного. Поєднання чудове, чути аромат лимона і відчувається насичений шоколадний смак, спробуйте. Кекс подаємо до чаю.
Тісто для кексу приготуємо на основі рафінованої соняшникової олії. Таке тісто буде однорідним, воно легко готується і відмінно пропікається.
- Яйця - 2 штуки
- Олія соняшникова - 80 мілілітрів(rafinirovannoe)
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Лимон - 1 штука
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 2 Ст. Ложки
Підготуємо інгредієнти.
Яйця збиваємо з цукром до появи піни.
Додаємо олію і продовжуємо збивати.
Насипаємо борошно і сіль.
Додаємо соду і гасимо її соком лимона. Замішуємо тісто.
Поділяємо тісто на 2 частини. В одну частину додаємо цедру лимона і 2 ст. Ложки лимонного соку. Перемішуємо.
В іншу частину, додаємо какао-порошок і 2 ст. Ложки молока. Перемішуємо.
У силіконову форму викладаємо 2 виду тесту, чергуючи їх, але, не перемішуючи.
Випікаємо кекс при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
Готовий кекс залишаємо в формі, коли він трохи охолоне витягаємо і розрізаємо на шматочки.
Лимонно-шоколадний кекс готовий, угощайтесь!