Рецепт Лимонно-шоколадний кекс фото

Лимонно-шоколадний кекс
(покроковий рецепт з фото)

Канадська кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Фрукти , Какао , Лимон
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дуже смачний кекс з двох видів тіста, лимонного і шоколадного. Поєднання чудове, чути аромат лимона і відчувається насичений шоколадний смак, спробуйте. Кекс подаємо до чаю.

Опис приготування:

Тісто для кексу приготуємо на основі рафінованої соняшникової олії. Таке тісто буде однорідним, воно легко готується і відмінно пропікається.

  • Яйця - 2 штуки
  • Олія соняшникова - 80 мілілітрів(rafinirovannoe)
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 1 щіпка
  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
  • Молоко - 2 Ст. Ложки
лимонно-шоколадний кекс - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
лимонно-шоколадний кекс - фото крок 2
Яйця збиваємо з цукром до появи піни.
лимонно-шоколадний кекс - фото крок 3
Додаємо олію і продовжуємо збивати.
лимонно-шоколадний кекс - фото крок 4
Насипаємо борошно і сіль.
лимонно-шоколадний кекс - фото крок 5
Додаємо соду і гасимо її соком лимона. Замішуємо тісто.
лимонно-шоколадний кекс - фото крок 6
Поділяємо тісто на 2 частини. В одну частину додаємо цедру лимона і 2 ст. Ложки лимонного соку. Перемішуємо.
лимонно-шоколадний кекс - фото крок 7
В іншу частину, додаємо какао-порошок і 2 ст. Ложки молока. Перемішуємо.
лимонно-шоколадний кекс - фото крок 8
У силіконову форму викладаємо 2 виду тесту, чергуючи їх, але, не перемішуючи.
лимонно-шоколадний кекс - фото крок 9
Випікаємо кекс при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
лимонно-шоколадний кекс - фото крок 10
Готовий кекс залишаємо в формі, коли він трохи охолоне витягаємо і розрізаємо на шматочки.
лимонно-шоколадний кекс - фото крок 11
Лимонно-шоколадний кекс готовий, угощайтесь!

Схожі рецепти