Лимонно-сирний кекс
(покроковий рецепт з фото)
У скарбничку з вашими улюбленими рецептами випічки хочу запропонувати додати цей класний варіант. Вашій увазі представляю простий і смачний спосіб, як приготувати лимонно-сирний кекс.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийде досить великий обсяг тесту. Щоб скоротити час на випічку, я рекомендую випекти не один, а 3-4 невеликого печиво. Крім того, в рецепт ви завжди можете додати ягоди (чорницю, смородину, наприклад) або цукати, наприклад. До чаю на десерт - чудова ідея. Обов'язково спробуйте!
- Вершкове масло - 170 грам (кімнатної температури)
- Борошно - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сир - 350 грам
- Цукор - 250-350 грам
- Яйце - 3 штуки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Лимон - 2 штуки
1. Насамперед включіть її і нехай розігрівається до 180 градусів. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Вершковим маслом як слід змастіть жароміцні форми (або форму).
3. Вершкове масло збийте з цукром, додайте сир, цедру 2 лимонів і сік за смаком, яйця, ванільний екстракт, просіяне борошно, сіль і розпушувач. Збийте все до однорідності.
4. Розкладіть сирне тісто за формами і відправте в духовку.
5. Випікайте 45-55 хвилин до рум'яної скоринки. Перед подачею кекс можна присипати цукровою пудрою або полити лимонною глазур'ю.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!