Лимонно-м'ятний квас
(покроковий рецепт з фото)
У наше століття свіжу м'яту можна придбати в будь-який час року в супермаркеті, тому і квас виходить гарєєвим. Але звичайно влітку він буде особливо актуальний і незамінний.
Замість половинки лимона, при приготуванні можете використовувати 0, 5 немає. L. Лимонної кислоти. Взагалі кислоту і солодкість напою регулюйте на свій смак. А я розповім детально, як приготувати лимонно-м'ятний квас.
- М'ята - 100-120 грам (свіжа)
- Цукор - 180-200 грам
- Лимон - 1 штука
- Дріжджі швидкодіючі - 2 чайних ложки
- Вода - 3 L
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Лимон і м'яту добре помийте, трохи м'яти відкладіть для подачі.
Воду нагрівайте, після закипання додайте пучок м'яти з усіма листочками і гілочками і варіть протягом 5 хвилин.
Потім в вичавіть половинку соку лимона і опустіть туди ж шкірку, додайте цукор. Накрийте квас кришкою і приберіть напій в сторону.
Коли вода стане теплою (тепло приємне для
Пальця, не пекуче), додайте дріжджі.
Розмішайте і залиште на 5-6 годин. Потім
Процідіть в пляшки, охолодіть і подавайте з
Кружечками лимона і листочками м'яти.
Пальця, не пекуче), додайте дріжджі.
Розмішайте і залиште на 5-6 годин. Потім
Процідіть в пляшки, охолодіть і подавайте з
Кружечками лимона і листочками м'яти.
Смачного!