Лимонний чізкейк без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Так, так, приготувати чізкейк можна і без випічки! такі чизкейки, наскільки знаю, дуже популярні в країнах Великобританії, а зараз - ще й у нас на сімейній кухні Рекомендую!
Лимонний чізкейк без випічки - це дуже ніжний і повітряний сирний тортик з ледь відчутним лимонним присмаком. Рецепт приготування цього чізкейку я взяла з професійної кулінарної англійської книги, тому готовий тортик виходить навіть краще, ніж в кафе і ресторанах. Чізкейк без випічки вельми простий у приготуванні, проте часу забирає чимало. Але воно того варте, повірте Подається такий чізкейк, зрозуміло, холодним.
Рецепт лимонного чізкейк без випічки:
1. Вершкове масло розтоплюємо. Печиво подрібнюємо в крихту (качалкою або блендером, кому як зручніше). Вливаємо в крихту розтоплене масло. Крихітку з маслом гарненько перемішуємо і рівномірно викладаємо на дно формочки для чізкейку. Ставимо в холодильник для застигання.
2. Тепер готуємо сироп. В 80 мл на повільному вогні розчиняємо весь цукор. Доводимо сироп до кипіння, після чого - знімаємо з вогню. Жовтки збиваємо, тонкою цівкою вливаємо в них скипів сироп. Отриману масу збиваємо до однорідної консистенції.
3. У воді, що залишилася розводимо желатин.
4. Сир Філадельфія змішуємо з соком і цедрою одного лимона. Додаємо до сирної маси желатин і збиваємо до однорідності.
5. Жовткова масу з'єднуємо з сирною.
6. В іншій мисці збиваємо вершки до консистенції легкого крему. Додаємо збиті вершки до нашої масі, перемішуємо. Отриману однорідну масу виливаємо зверху на застиглий корж.
7. Накриваємо чізкейк харчовою плівкою і ставимо в холодильник на ніч.
На наступний день чізкейк буде готовий. При бажанні, його можна буде прикрасити свіжими ягодами.
- Бісквітне печиво - 250 грам
- Вершкове масло - 130 грам
- Цукор - 160 грам
- Вода - 125 мілілітрів
- Желатин - 15 грам
- Яєчні жовтки - 6 штук
- Лимон - 1 штука
- Сир філадельфія - 500 грам
- Вершки - 400 мілілітрів
- Топинг- - За смаком (фрукти, ягоди, волоські горіхи і t.d. - Усе, що подобається)
Рецепт лимонного чізкейк без випічки:
1. Вершкове масло розтоплюємо. Печиво подрібнюємо в крихту (качалкою або блендером, кому як зручніше). Вливаємо в крихту розтоплене масло. Крихітку з маслом гарненько перемішуємо і рівномірно викладаємо на дно формочки для чізкейку. Ставимо в холодильник для застигання.
2. Тепер готуємо сироп. В 80 мл на повільному вогні розчиняємо весь цукор. Доводимо сироп до кипіння, після чого - знімаємо з вогню. Жовтки збиваємо, тонкою цівкою вливаємо в них скипів сироп. Отриману масу збиваємо до однорідної консистенції.
3. У воді, що залишилася розводимо желатин.
4. Сир Філадельфія змішуємо з соком і цедрою одного лимона. Додаємо до сирної маси желатин і збиваємо до однорідності.
5. Жовткова масу з'єднуємо з сирною.
6. В іншій мисці збиваємо вершки до консистенції легкого крему. Додаємо збиті вершки до нашої масі, перемішуємо. Отриману однорідну масу виливаємо зверху на застиглий корж.
7. Накриваємо чізкейк харчовою плівкою і ставимо в холодильник на ніч.
На наступний день чізкейк буде готовий. При бажанні, його можна буде прикрасити свіжими ягодами.