Лимонні млинці
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно ароматні лимонні млинці сподобаються тим, хто любить цитрусові смаки в їжі. Готуються вони легко і швидко, виходять тонкими і апетитними. У них можна загорнути заварний або масляний крем.
Лимонні млинці - ідеальний десерт для чаювання або кавування з подругами і друзями. Ви можете доповнити їх будь-солодкою начинкою: фруктової нарізкою, ягодами з солодким соусом або кремом. Подаються млинці як в гарячому, так і в холодному вигляді - вони однаково смачні!
- Куряче яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 7 Ст. Ложок
- Молоко - 300 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Лимон - 0, 25 штуки
- Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Вбийте курячі яйця в глибоку ємність, всипте цукор. Так як в тісто буде вводитися лимонний сік, то трохи збільште норму цукрового піску, щоб млинці не вийшли кислими на смак.
Влийте молоко будь-якої жирності і ретельно збийте все вміст ємності.
Натріть цедру з чверті лимона і вичавіть сік.
Всипте пшеничне борошно вищого сорту, збийте ще раз весь вміст, щоб не утворилися грудочки. Влийте рослинне масло, перемішайте і залиште тісто в спокої на 20 хвилин.
Через зазначений час прогрійте на плиті сковороду, змащену олією. Влийте на неї частину млинцевого тесту і обсмажте з обох сторін по 1 хвилині. Таким чином приготуйте і інші млинці.
Викладіть їх на блюдо і подайте до столу теплими з медом або іншим солодким соусом. Обов'язково заваріть ароматний чай!