Лимонне пісочне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто любить лимонну випічку. Сьогодні розповім і покажу, як приготувати лимонне тістечко «Шкатулка з секретом». Дуже смачна випічка, тісто просто тане в роті, а начинка - вище всяких похвал!
Лимонну начинку для тістечок краще приготувати заздалегідь, для 1 день до приготування самої випічки і зберігати в холодильнику, в закритому контейнері. В якості начинки ви можете взяти, наприклад, "Nutella", будь-які джеми або улюблений крем. Тістечка добре зберігаються протягом 7-ми днів в закритому контейнері.
- Борошно пшеничне - 157 грам(150г в тісто, 7г в крем)
- Масло вершкове холодну - 70 грам
- Цукрова пудра - 50 грам
- Жовток - 3 штуки(1 шт в тісто, 2 шт в крем)
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 100 мілілітрів
- Лимон - 1 штука (тільки цедра)
- Цукор - 30 грам
- Крохмаль - 7 грам
Спочатку приготуйте начинку: з лимона зніміть цедру, опустіть її в гаряче молоко і дайте йому охолонути. Жовтки збийте з цукром, борошном і крохмалем. Проціджене молоко влийте в цю суміш, перемішайте і варіть, постійно перемішуючи, на слабкому вогні протягом 15 хвилин, до початку загустіння. Дайте крему злегка охолонути, перекладіть в контейнер з кришкою і приберіть в холодильник.
Кубики холодного вершкового масло руками перетріть з борошном.
В отриману крихту додайте яєчний жовток, цукрову пудру і дрібку солі.
Замісити однорідне, еластичне тісто, загорніть його в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Охолоджене тісто розділіть на 2 рівні частини.
Кожну частину розкачати в пласт товщиною 5 мм, поклавши тісто між 2-ма листами паперу для випічки.
Зручною виїмкою виріжте гуртки з тіста і розкладіть їх на деку, покритому пергаментом.
На половину гуртків покладіть по 1-ій ч.Л. Лимонної начинки.
Залишилися кружками тесту накрийте начинку.
Акуратно поєднуючи краю, надайте тістечком красиву форму.
При необхідності змочіть пальці теплою водою і ще раз закріпіть верх і низ тістечок.
Поставте деко в духовку, нагріту до 180 градусів, і випікайте близько 15 хвилин, поки тісто не підрум'яниться.
Ispechennиe, гарячі і м'які тістечка рясно обсипте цукровою пудрою.
Лимонні тістечка можна подати до столу остиглими або теплими. Смачного!