Ледачі пельмені в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Фарш і тісто завжди дають простір для фантазії. Пропоную вам рецепт швидкого і смачного обіду або вечері. Запам'ятовуйте рецепт!
Абсолютно ледачий варіант цієї страви можна приготувати з готових, заморожених пельменів - своїх або магазинних. Для цього достатньо просто викласти пельмені в форму, навіть не розморожуючи. Далі залити заливкою і запекти в відповідно до рецепту.
- Борошно пшеничне - 2, 5-3 склянки
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вода - 75 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка (в тісто)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Фарш - 800 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Чорний перець - За смаком
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Суміш прянощів - За смаком (за вашим вибором)
- Крем - 250 грам
Підготуйте інгредієнти.
У фарш додайте дрібно рубаний лук, приправити сіллю, поперчіть, додайте паприку і улюблені прянощі. Добре вимішайте фарш і дайте постояти в прохолодному місці 20-25 хвилин.
Просійте борошно, додайте сіль, суміш води і молока, влийте масло і замісити тісто щільне. Дайте тесту відлежатися під серветкою 20-25 хвилин.
Розділити тісто 2-3 частини і розкачайте кожну в тонкий пласт.
Розкладіть фарш рівним шаром.
Скрутіть щільно рулетом.
Наріжте рулет шматочками.
Добре змастіть форму вершковим маслом і досить щільно розставте шматочки рулету. При бажанні покладіть зверху лавровий листок.
Сметану розведіть кип'яченою водою в залежності від розмірів вашої форми. Посоліть і поперчіть за смаком. Залийте ледачі пельмені трохи нижче рівня пельменів.
Запікайте в розігрітій до 160 градусів духовці близько 30 хвилин. Потім збільшіть нагрів або включите гриль і дайте страві підрум'янитися.
Подавайте ледачі пельмені гарячими, посипавши свіжою зеленню. Смачного!