Ледачі пельмені на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите пельмені, але довго ліпити їх не хочеться, а покупні - не варіант, то обов'язково приготуйте мої ліниві пельмені на сковороді. Блюдо швидке в приготуванні і дуже смачне.
Ледачі пельмені на сковороді - смачне і ситне блюдо, яким можна легко і швидко нагодувати навіть велику родину. Також дуже зручно, що такі пельмені можна заморожувати, і потім в будь-який момент дістати заготовки з морозилки, обсмажити з овочами на сковороді - і страва готова. Смачного!
- Фарш свинячо-яловичий - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Кетчуп - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Борошно - 3-3, 5 склянки
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Насамперед займемося приготуванням тіста. У мисці злегка збийте вінчиком яйце з сіллю.
Потім додайте воду і розмішайте, щоб яйце максимально розчинилося.
Додавайте борошно невеликими порціях і перемішуйте спочатку віночком або ложкою, а потім перекладіть тісто на робочу поверхню і замісити густе, але еластичне тісто.
Ось таким має вийти тісто. Залиште його на 10-15 хвилин, тоді воно стане ще більш еластичним.
Тим часом підготуйте начинку для пельменів. Дрібно наріжте половину цибулини і додайте до фаршу. У мене фарш готовий, тому я цибулю різала, але якщо ви самі робите фарш з допомогою м'ясорубки, то цибулю також пропустіть через неї. Також додайте до фаршу сіль, спеції, можна додати дрібно нарізану зелень.
Начинка готова.
Моркву натріть на крупній тертці, наріжте кубиком другу половину цибулини.
Обсмажте овочі в рослинному маслі протягом декількох хвилин до м'якості. Зніміть з вогню.
Починаємо формувати ледачі пельмені. Тісто розділи 2 частини. Кожну частину тонко розкачати. Тісто дуже еластичне, тому розкочується легко. Потрібно розкачати тісто якомога тонше.
Розділіть фарш на 2 частини і кожну частину розподіліть по розкатаному тесту.
Загорніть тісто з фаршем в рулет.
Поріжте рулет на шматочки шириною приблизно 3-4 см.
Знову поставте сковороду на вогонь, поверх морковіплотно один біля одного викладіть пельмені-рулетики. Додайте води, щоб заповнювала приблизно половину сковороди.
Накрийте кришкою і тушкуйте пельмені протягом 20 хвилин.
Ось таким вийшли ліниві пельмені на сковороду.
Смачного!