Рецепт Ледачі голубці в сковороді фото

Ледачі голубці в сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Молочні продукти , Капуста , Фарш
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Голубці
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ледачі - тільки лише тому, що не доведеться"роздягати" качан капусти і загортати начинку в капустяний лист. За часом ліниві голубці готуються приблизно стільки ж. Але смачно, варто спробувати!

Опис приготування:

Ледачі голубці не таке вже й ліниве блюдо. Відрізняється воно від звичайних лише тим, що начинка не загортається в капустяний лист, а смак практично такий же. Зате такі голубці з задоволенням їдять дітки, адже багато хто з них не їдять капусту в звичайних голубці. Мій племінник завжди з'їдає тільки начинку. Приготувати ліниві голубці дуже просто, і в цьому рецепті я розповів і показав, як приготувати ліниві голубці в сковороді. Страву можна подавати як самостійне або з будь-яким гарніром. Смачного!

  • Фарш м'ясний - 400 грам (будь-який)
  • Капуста свіжа - 300 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Мал - 0, 5 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Крем - 150 грам
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Спеції сухі - 2 щіпки (сухі ароматні трави: кріп, петрушка, базилік, паприка)
ледачі голубці в сковороді - фото крок 1
Насамперед відваримо рис до напівготовності. Промиваємо рис, заливаємо його склянкою з чвертю холодної води. Додаємо щіпку солі і варимо.
ледачі голубці в сковороді - фото крок 2
Капусту дрібно шаткуємо: хоч кубиками, хоч смужками. Якщо капуста жорстка, залийте її хвилин на 5 окропом, потім воду зцідіть і добре відіжміть капусту. До фарсу додаю капусту.
ледачі голубці в сковороді - фото крок 3
Додаємо остиглий рис і яйце.
ледачі голубці в сковороді - фото крок 4
Цибулю і моркву чистимо, цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на середній тертці. Додаємо до решти інгредієнтів.
ледачі голубці в сковороді - фото крок 5
А тепер додамо сіль, перець і спеції. Ретельно перемішати.
ледачі голубці в сковороді - фото крок 6
Змішаємо сметану з томатною пастою. Додамо приблизно 100 мл. Води.
ледачі голубці в сковороді - фото крок 7
Ставимо на вогонь сковороду, наливаємо пару ложок води. З фаршу формуємо або кульки, або котлети. Розмір - приблизно, як мандарин. Викладаємо ліниві голубці в сковороду в один ряд, тому підберіть сковороду за розміром.
ледачі голубці в сковороді - фото крок 8
Заливаємо голубці соусом, закриваємо сковороду кришкою і ставимо гаситися на невеликому вогні приблизно хвилин 45-50.
ледачі голубці в сковороді - фото крок 9
У процесі готування перевіряйте рівень соусу: якщо він випарується, голубці підгорять. Можна додати трохи води і злегка підсолити страву за смаком.

Схожі рецепти