Ледачі голубці в сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Ледачі - тільки лише тому, що не доведеться "роздягати" качан капусти і загортати начинку в капустяний лист. За часом ліниві голубці готуються приблизно стільки ж. Але смачно, варто спробувати!
Ледачі голубці не таке вже й ліниве блюдо. Відрізняється воно від звичайних лише тим, що начинка не загортається в капустяний лист, а смак практично такий же. Зате такі голубці з задоволенням їдять дітки, адже багато хто з них не їдять капусту в звичайних голубці. Мій племінник завжди з'їдає тільки начинку. Приготувати ліниві голубці дуже просто, і в цьому рецепті я розповів і показав, як приготувати ліниві голубці в сковороді. Страву можна подавати як самостійне або з будь-яким гарніром. Смачного!
- Фарш м'ясний - 400 грам (будь-який)
- Капуста свіжа - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Мал - 0, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Крем - 150 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Спеції сухі - 2 щіпки (сухі ароматні трави: кріп, петрушка, базилік, паприка)
Насамперед відваримо рис до напівготовності. Промиваємо рис, заливаємо його склянкою з чвертю холодної води. Додаємо щіпку солі і варимо.
Капусту дрібно шаткуємо: хоч кубиками, хоч смужками. Якщо капуста жорстка, залийте її хвилин на 5 окропом, потім воду зцідіть і добре відіжміть капусту. До фарсу додаю капусту.
Додаємо остиглий рис і яйце.
Цибулю і моркву чистимо, цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на середній тертці. Додаємо до решти інгредієнтів.
А тепер додамо сіль, перець і спеції. Ретельно перемішати.
Змішаємо сметану з томатною пастою. Додамо приблизно 100 мл. Води.
Ставимо на вогонь сковороду, наливаємо пару ложок води. З фаршу формуємо або кульки, або котлети. Розмір - приблизно, як мандарин. Викладаємо ліниві голубці в сковороду в один ряд, тому підберіть сковороду за розміром.
Заливаємо голубці соусом, закриваємо сковороду кришкою і ставимо гаситися на невеликому вогні приблизно хвилин 45-50.
У процесі готування перевіряйте рівень соусу: якщо він випарується, голубці підгорять. Можна додати трохи води і злегка підсолити страву за смаком.