Рецепт Лечо з часником фото

Лечо з часником
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Угорська кухня
Овочі , Помідор , Болгарський перець , Часник
Пісні страви
На обід , Святковий обід
Заготовки , Лечо
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Лечо з червоного перцю в томаті, з часником і запашним перцем. Угорське лечо готують в більшості країн Європи, подають як овочевого гарніру і заготовляють на зиму.

Опис приготування:

Лечо приготоване за цим рецептом смачне і дуже ароматне, завдяки часнику і запашного перцю. Але, найважливіше для лечо, вибрати смачний і товстостінний червоний перець. Саме від цього залежить смак заготовки. Гострого перцю я додаю трохи, якщо любите гостре, корегуйте кількість перцю по своєму смаку.

  • Перець болгарський - 1 кілограм
  • Помідори - 400 грам
  • Часник - 15 зубчиків
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Запашний перець - 3-5 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець гострий - 1 частина
лечо з часником - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
лечо з часником - фото крок 2
Помідори пропускаємо через м'ясорубку, томат виливаємо в сотейник або в каструлю з товстим дном. Ставимо на вогонь.
лечо з часником - фото крок 3
У киплячий томат додаємо нарізану великими часточками перець. Готуємо на малому вогні під кришкою 10-15 хвилин.
лечо з часником - фото крок 4
Далі, додаємо лавровий лист і запашний перець.
лечо з часником - фото крок 5
Чистимо часник і цілими часточками висипаємо його до перцю. Якщо зубчики великі, можна розрізати навпіл. Додаємо трохи червоного пекучого перцю.
лечо з часником - фото крок 6
Насипаємо сіль і цукор. Готуємо ще 5 хвилин. Кипляче лечо кладемо в стерильну банку і закочує металевою кришкою.
лечо з часником - фото крок 7
Лечо з часником до зими готове. Зберігаємо в прохолодному місці.

Схожі рецепти