Лаваш заварний
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення, Рецепти без шкоди
Лаваш - геніальний винахід. Це і рулети закусочні, і замінник калорійного хліба, і основа під багато пироги, і конверти для ролів / шаурми! Як приготувати лаваш заварний, я вам покажу.
Лаваш - це основа основ. Мільйон рецептів приготування страв з ним. Одні рулети з лаваша підкорюють простори інтернету. Всілякі начинки, способи оформлення і згортання. Універсальна основа для різних, часом навіть складних, страв.
Готується дуже просто і швидко. Рецепт заварного лаваша для тих, хто не любить морочитися з дріжджами. Це низькокалорійний продукт, легко замінює хліб і хлібобулочні вироби. Ваша талія буде Вам вдячна за нього, а Ви мені - за рецепт
Приємного апетиту і легкого приготування шедеврів!
- Мука - 4 склянки
- Вода - 1, 3 склянки
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Горілка - 1 Чайна ложка (не обов'язково)
Закип'ятіть воду і додайте в неї масло. Всипте півсклянки борошна і швидко розмішайте, щоб не було грудочок. Відставте і дайте охолонути. Додайте в тісто яйце і горілку. Плавно досипати борошно і вимішують тісто. Воно не повинно липнути до рук.
Необхідно звернути тісто в харчову плівку і залишити на годинку.
Весь цей час періодично перемішуйте тісто.
Сковорода у мене 28 см, тому тісто я ділю на 10 частин.
Кожен шматочок сплюсніте у вигляді коржа і обваляйте в борошні.
Весь цей час періодично перемішуйте тісто.
Сковорода у мене 28 см, тому тісто я ділю на 10 частин.
Кожен шматочок сплюсніте у вигляді коржа і обваляйте в борошні.
Розкачайте кожну корж в лаваш, товщиною не більше 2 мм.
Сковорідку добре розігрійте. Випікайте лаваш по 20-30 секунд з кожного боку на середньому вогні.
Готовий лаваш складіть в стопку і накрийте вологим рушником, щоб він не ламався і не пересихав.