Рецепт Лаваш заварний фото

Лаваш заварний
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Борошно, Яйця
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення, Рецепти без шкоди
На полуденок, На швидку руку
Випічка, Коржі

Лаваш - геніальний винахід. Це і рулети закусочні, і замінник калорійного хліба, і основа під багато пироги, і конверти для ролів / шаурми! Як приготувати лаваш заварний, я вам покажу.

Лаваш - це основа основ. Мільйон рецептів приготування страв з ним. Одні рулети з лаваша підкорюють простори інтернету. Всілякі начинки, способи оформлення і згортання. Універсальна основа для різних, часом навіть складних, страв.

Готується дуже просто і швидко. Рецепт заварного лаваша для тих, хто не любить морочитися з дріжджами. Це низькокалорійний продукт, легко замінює хліб і хлібобулочні вироби. Ваша талія буде Вам вдячна за нього, а Ви мені - за рецепт

Приємного апетиту і легкого приготування шедеврів!

  • Мука - 4 склянки
  • Вода - 1, 3 склянки
  • Рослинна олія - 30 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйце - 1 штука
  • Горілка - 1 Чайна ложка (не обов'язково)
лаваш заварний - фото крок 1
Закип'ятіть воду і додайте в неї масло. Всипте півсклянки борошна і швидко розмішайте, щоб не було грудочок. Відставте і дайте охолонути. Додайте в тісто яйце і горілку. Плавно досипати борошно і вимішують тісто. Воно не повинно липнути до рук.
лаваш заварний - фото крок 2
Необхідно звернути тісто в харчову плівку і залишити на годинку.
Весь цей час періодично перемішуйте тісто.
Сковорода у мене 28 см, тому тісто я ділю на 10 частин.
Кожен шматочок сплюсніте у вигляді коржа і обваляйте в борошні.
лаваш заварний - фото крок 3
Розкачайте кожну корж в лаваш, товщиною не більше 2 мм.
лаваш заварний - фото крок 4
Сковорідку добре розігрійте. Випікайте лаваш по 20-30 секунд з кожного боку на середньому вогні.
лаваш заварний - фото крок 5
Готовий лаваш складіть в стопку і накрийте вологим рушником, щоб він не ламався і не пересихав.

Схожі рецепти