Рецепт Лаваш з рисом фото

Лаваш з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Фуршет
Страви з начинкою, Роли

Закуски з лавашем добре підійдуть до будь-якого столу. На свято можна зробити що-небудь вишукане, ну а до повсякденного столу можна і простіше. Розповім, як приготувати лаваш з рисом.

У лаваш можна загорнути все, що завгодно. Раніше з фаршем з рису мені доводилося готувати котлети або трубочки, то зараз роблю закуску з лавашем. Додаю до рису рибну консерву, але можна і будь-яку іншу начинку, наприклад, крабові палички, сир або зелень.

  • Мал - 150 грам
  • Рослинна олія - За смаком
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сайра консервована - 250 грам
  • Лаваш - 1 штука
  • Майонез - 100 грам
лаваш з рисом - фото крок 1
1. Рис промиваю кілька разів до прозорої води, потім відварюю в підсоленій воді протягом 20-25 хвилин. Готовий рис охолоджую.
лаваш з рисом - фото крок 2
2. Консерву перекладаю в тарілку, зливаю зайву рідину і видаляю кістки, виделкою розминаю.
лаваш з рисом - фото крок 3
3. Цибулину чищу і промиваю, потім нарізаю дрібними кубиками. Обсмажую цибулю на розпеченій сковороді з додаванням соняшникової олії.
лаваш з рисом - фото крок 4
4. У мисці змішую відварений рис, мандрувати Look, перемішую і солю до смаку.
лаваш з рисом - фото крок 5
5. Лаваш дістаю з упаковки, розгортаю і змащую майонезом, викладаю начинку і рівномірно розподіляю її по поверхні, відступаю по 1-2 сантиметра з кожного краю.
лаваш з рисом - фото крок 6
6. Повертаю щільно лаваш рулетом і наполягаю не менше 30 хвилин в холодильнику.
лаваш з рисом - фото крок 7
7. Готовий лаваш нарізаю шматочками товщиною близько 1, 5 сантиметра и подаю к столу.

Схожі рецепти