Лаваш з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Закуски з лавашем добре підійдуть до будь-якого столу. На свято можна зробити що-небудь вишукане, ну а до повсякденного столу можна і простіше. Розповім, як приготувати лаваш з рисом.
У лаваш можна загорнути все, що завгодно. Раніше з фаршем з рису мені доводилося готувати котлети або трубочки, то зараз роблю закуску з лавашем. Додаю до рису рибну консерву, але можна і будь-яку іншу начинку, наприклад, крабові палички, сир або зелень.
- Мал - 150 грам
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Сайра консервована - 250 грам
- Лаваш - 1 штука
- Майонез - 100 грам
1. Рис промиваю кілька разів до прозорої води, потім відварюю в підсоленій воді протягом 20-25 хвилин. Готовий рис охолоджую.
2. Консерву перекладаю в тарілку, зливаю зайву рідину і видаляю кістки, виделкою розминаю.
3. Цибулину чищу і промиваю, потім нарізаю дрібними кубиками. Обсмажую цибулю на розпеченій сковороді з додаванням соняшникової олії.
4. У мисці змішую відварений рис, мандрувати Look, перемішую і солю до смаку.
5. Лаваш дістаю з упаковки, розгортаю і змащую майонезом, викладаю начинку і рівномірно розподіляю її по поверхні, відступаю по 1-2 сантиметра з кожного краю.
6. Повертаю щільно лаваш рулетом і наполягаю не менше 30 хвилин в холодильнику.
7. Готовий лаваш нарізаю шматочками товщиною близько 1, 5 сантиметра и подаю к столу.