Лаваш без сиру
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую всім вегетаріанцям (а також любителям корисною і некалорійної їжі) рецепт приготування лаваша без сиру. Смачні та ситні рулети з овочами і легкої заправкою вам сподобаються, обіцяю!
Нут - досить примхливий продукт, та й не всім він до душі. Попалася на очі баночка консервованого нуту, і я вирішила, що його обов'язково треба випробувати! Щоб приготувати лаваш без сиру, я взяла цей самий консервований нут і зробила з нього начинку. Вийшло дуже смачно, ось тому і ділюся з вами досвідом. До речі, якщо ви строгий вегетаріанець і не приймаєте навіть молочні продуті, можете замінити йогурт на хумус або соєвий соус: простір для вашого кулінарного уяви дуже широко.
- Лаваш - 2 штуки
- Зелень - За смаком
- Червоний перець - 1 штука
- Шпинат - 0, 5 пучка
- Цедра лимону - 1 штука
- Огірок - 1 штука
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Спеції - За смаком
- Гайка - 450 грам (консервований)
- Часник - 1 зубчик
Дві третини нуту подрібніть в блендері. Потім додайте до нього залишився цілий нут, дрібно порізану цибулю, зелень і цедру лимона.
Все перемішайте, додайте спецій за смаком, відправте в холодильник.
Тим часом підготуйте заправку.
Поріжте невеликими кубиками огірок, додайте йогурт, спеції, можете ще додати дрібно порізаної зелені, а також трохи лимонного соку або цедри (на ваш смак).
Поріжте невеликими кубиками огірок, додайте йогурт, спеції, можете ще додати дрібно порізаної зелені, а також трохи лимонного соку або цедри (на ваш смак).
Все добре перемішайте, додайте подрібнений часник.
Розкладіть лаваш, викладіть по центру трохи начинки з нуту. Додайте огіркову заправку, а також кілька скибочок червоного солодкого перцю і пару листочків шпинату. Загорніть, як шаурму.
Обсмажте на розігрітій сковороді в невеликій кількості рослинного масла.
Виходить дуже ситна і смачна закуска. Смачного!