Лагман з курки
(покроковий рецепт з фото)
Любіть лагман? Тоді пропоную трохи поекспериментувати на кухні і приготувати лагман з курки. Ніжне, але при цьому ситне і насичене смаком страва обов'язково припаде до смаку.
Лагман з курки - прекрасна альтернатива традиційному, вельми жирного блюда. Ніжне м'ясо курки буквально тане в роті. Якщо не перенасичувати такий лагман спеціями, то його із задоволенням їдять не тільки дорослі, але і діти.
- Курка - 500-700 грам
- Баклажан - 1 штука
- Болгарський перець - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 1-2 штук
- Помідор - 2-3 штук
- Часник - 3-5 зубчиків
- Свіжа зелень - 50 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Локшина - 250 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
- Перець чилі - 1 щіпка
- Koriandr - 1 щіпка
1. Рецепт приготування лагмана з курки дуже схожий на традиційний. Для початку необхідно вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками куряче філе. Якщо використовується ціла курка, то з відокремлених від м'яса кісток зварити бульйон. У сотейник з товстим дном налити масло і добре розігріти. Відправити туди курку.
2. Курку обсмажити до золотистого кольору, періодично помішуючи.
3. На іншу сковороду налити трохи олії і добре розігріти. Тим часом очистити і нарізати цибулю і моркву. Надіслати на сковороду і трохи обсмажити.
4. Поки обсмажуються овочі, вимити і нарізати перець і баклажан. Надіслати в сковороду і теж трохи обсмажити.
5. Помідори вимити, просушити і нарізати. Надіслати в сковороду до овочів і обсмажити ще 3-5 хвилин.
6. Часник очистити і нарізати середніми шматочками.
7. Саме час з'єднати овочі з м'ясом в сотейнику. Додати туди часник і залити гарячим бульйоном. Якщо бульйону під рукою не виявилося, можна використовувати просто гарячу воду. Всипати все спеції, ретельно перемішати і накрити кришкою.
8. Поки лагман з курки в домашніх умовах ще не зовсім готовий. Окремо необхідно зварити локшину (якщо спеціальної немає, то підійде звичайна локшина або навіть спагетті). Перед подачею на дно тарілки викласти локшину, а зверху - соус.