Квасоля з часником
(покроковий рецепт з фото)
Як відомо, квасоля - з сімейства бобових. Вона багата не тільки мікроелементами, але також білком і амінокислотами. Її навіть використовують в різних дієтах і готують з тими чи іншими продуктами.
Незважаючи на тривалість приготування цієї страви, квасоля з часником виходить дуже смачною. Обсмажте цибулю, морква і часник на рослинній олії, після чого додайте квасолю, залийте водою і тушкуйте до готовності. Вода повинна вся википіти і квасоля повинна приготуватися, тому кількість рідини регулюйте самі. Сіль і спеції додайте в кінці на ваш смак.
- Квасоля - 0, 5 склянки
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1-2 штук
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль і спеції - За смаком
1. Перед тим, як готувати страву, вам потрібно замочити квасолю мінімум на 30-40 хвилин в холодній воді. Як тільки вона почне морщиться - можна приступати до приготування страви.
2. Обсмажуємо на олії цибулю, морква і дрібно нарізаний часник до готовності.
3. Додаємо квасолю і заливаємо водою. Я зазвичай готую цю страву в сотейнику. Гаситься квасоля близько години-півтори в залежності від сорту. Щоб ще прискорити процес, додайте сіль і спеції в самому кінці. Гасіть квасоля з овочами на слабкому вогні, періодично помішуючи.
4. Кількість води регулюйте самі і в міру необхідності підливайте її. Як тільки квасоля почне тріскатися - вона готова.
5. Подавати квасоля з часником краще в гарячому вигляді, але і холодна вона непогана. Я зазвичай подаю її як закуску або гарнір до м'яса, котлет і навіть курці.