Квасоля, тушкована в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Квасоля, тушкована в томатному соусі, це дуже ситне білкове блюдо, яке відмінно підійде для пісного меню. Томатний соус і трави з часником надають цій страві особливий кавказький відтінок.
Іноді немає нічого простішого, ніж приготувати тушковані овочі. Квасоля, тушкована в томатному соусі, містить в собі багато білка, тому є дуже корисним і ситним блюдом. Це дуже просте в приготуванні блюдо, але виходить воно неймовірно ароматним і смачним завдяки томатному пюре і спецій. Ви можете брати будь-які спеції: хміль-сунелі, італійські трави, а в якості зелені спробувати базилік або кинзу. Таке блюдо добре підходить для пісного меню. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати квасоля, тушковану в томатному соусі.
- Квасоля - 200-300 грам
- Зелень - 1 пучок
- Цибуля - 1, 5 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Томатне пюре - 0, 5 L
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Попередньо замочену на ніч квасолю відваріть. Цибуля наріжте дрібними кубиками і обсмажте до напівпрозорості на рослинній олії.
2. Додайте відварену квасолю і злегка згасити з цибулею. Потім додайте томатне пюре і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і тушкуйте квасоля 15 хвилин, не накриваючи її кришкою.
3. Додайте сушені трави і тертий часник. Додайте дрібно нарізану зелень, перемішайте, накрийте кришкою і зніміть з вогню. Дайте настоятися протягом 15 хвилин і подавайте. Смачного!