Квасолевий суп з беконом
(покроковий рецепт з фото)
Люблю супи на основі бобових. Вони завжди ситні, з великим вмістом рослинного білка і мають смак, що запам'ятовується. Ще більше люблю супи-пюре. А тут ці дві речі поєдналися. Спробуємо!
Зараз ви дізнаєтеся про те, як приготувати квасолевий суп з беконом. Ніжний і тане в роті, з пікантними хрусткими скибочками м'яса зверху. І як завжди таке поєднання текстур грає в плюс. До всього цього додаються й інші овочі, які роблять смак різнобічним. Тільки не забудьте заздалегідь замочити сухі боби.
- Квасоля - 450 грам (сушена біла)
- Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
- Бекон - 8 скибочок
- Морква - 2 штуки
- Стебло селери - 2 штуки
- Томатний соус - 240 мілілітрів
- Вода - 3 L
- Курячий бульйон - 1800 мілілітрів
- Часник - 1-2 зубчиків
- Цукор білий - 1 щіпка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
1. Заздалегідь замочіть квасолю у воді на пару годин. Після цього обсмажте бекон до золотистої скоринки. Цибуля, морква і селера наріжте дрібними кубиками.
2. Потім в жир, що залишився з-під бекону викладіть нарізані овочі і трохи солі. Обсмажте їх протягом 8 хвилин, помішуючи.
3. Потім додайте подрібнений часник. Перемішайте і готуйте ще 1 хвилину.
4. Далі додайте цукор, квасоля, томатний соус і курячий бульйон.
5. Доведіть суп до кипіння, а потім варіть 1, 5 години на середньому вогні. Додати сіль.
6. Після цього перетворите інгредієнти в пюре.
7. В кінці поверніть суп в каструлю. Підігрійте його разом з беконом і подавайте. Смачного!