Квасолевий суп без м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Ви вегетаріанець? Соблюдаете пост? А може вам просто захотілося чогось легкого, без м'яса? Тоді вам сюди. Рецепт ситного, корисного і при цьому ще й дуже смачного супу прямо зараз!
Коли чуєш словосполучення "пісний суп" або "суп без м'яса" найчастіше уявляєш собі якийсь сумний набір продуктів без смаку, без кольору і запаху. І дуже сильно при цьому помиляєшся! Уміло приготовлений квасолевий суп без м'яса може бути і ситним і смачним. І при цьому ще й дуже корисним. А завдяки тому, що в квасолі міститься маса білка, цей супчик ще і відмінно заряджає енергією. Так що не варто боятися супів без м'яса. Готуйте їх із задоволенням!
- Біла квасоля - 2 склянки
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Лавровий лист - 1 штука
- Сушений базилік - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Квасоля промити, замочити на ніч.
Замочену квасолю ще раз промити, перекласти в каструлю з підсоленою водою і варити протягом 30 хвилин.
Морква вимити, почистити, натерти на терці.
Цибулю почистити, нарізати кубиками.
Картопля вимити, почистити, нарізати кубиками.
У сковороду налити трохи рослинного масла, прогріти його, додати підготовлені моркву і цибулю. Обсмажити до золотистого кольору.
У каструлю з квасолею додати картоплю і обсмажені овочі. Варити 30 хвилин. Для 10 хвилин до закінчення готування покласти лавровий лист, сушений базилік, сіль, перець. Після закінчення готування суп вимкнути, додати подрібнений в чеснокодавке часник. Дати настоятися. Смачного!