Картопляний суп без м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Ви коли-небудь пробували приготувати картопляний суп без м'яса? Якщо ні, то візьміть на озброєння цей легкий рецепт і побалуйте себе корисним овочевим супчиком. Він виходить дуже ніжним і ситним.
Розлийте суп в тарілки, поки він ще теплий. Зверху прикрасьте його тертим сиром і овочами. Цей ніжний супчик люблять все: от мала до велика. Я завжди готую його без м'яса. Звичайно, якщо вам хочеться, Ви можете, наприклад, зварити м'ясний бульйон. Але і без м'яса тут все дуже смачно і гармонійно!
- Картопля - 4 штуки
- Селера - 1 пучок
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Бульйон овочевий - 400 мілілітрів
- Морква - 1 штука
- Сир - 100 грам (бажано чеддер)
- Вершки - 100 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
Спершу добре вимийте картопля, відваріть його в мундирах. Зазвичай таку картоплю потрібно варити 25 хвилин. Коли він охолоне, очистіть його від шкірки. Картопля наріжте невеликими шматочками. Моркву натріть на крупній тертці. Так само натріть сир.
Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте. Селера вимийте і просушіть, а потім теж дрібно наріжте. Лук і селеру обсмажте на олії, поки цибуля не набуде золотистий відтінок.
Картоплю і моркву покладіть в каструлю, туди ж відправте селера і цибулю. Залийте все овочевим бульйоном, додайте сіль і перець за смаком. Увімкніть невеликий вогонь, проваріть овочі до закипання бульйону. Потім, Не виключаю вогонь, всипте в каструлю натертий сир і проваріть, поки він не розчиниться.
Тепер залийте в каструлю вершки, все добре розмішайте і проваріть ще 3 хвилини. Після цього каструлю можна знімати з вогню, починайте пюрировать суп за допомогою погружного блендера. Повинна вийти густа маса. Ступінь пюрірованності овочів можна регулювати на свій розсуд.