Рецепт Квашена капуста з горілкою фото

Квашена капуста з горілкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування
На обід
Заготовки, Квашення

Капусту можна заквасити на зиму з додаванням журавлини, яблук, винограду, а також горілки. Квашена капуста з горілкою виходить дуже хрусткою і завжди відмінно зберігається.

Квашена капуста з горілкою - смачна закуска для будь-якого приводу. Подавайте її до вечері або для гостей. Горілка на смак не відчувається, але зате з нею капуста не темніє і прекрасно зберігається. Хрустка і злегка кисла капуста домашнього приготування завжди замінить аналогічний магазинний продукт.

  • Капуста білокачанна - 1 кілограм
  • Морквина - 50 грам
  • Горілка - 20 грам
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - За смаком
квашена капуста з горілкою - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти за списком для приготування квашеної капусти з горілкою.
квашена капуста з горілкою - фото крок 2
Капусту наріжте тонкими смужками.
квашена капуста з горілкою - фото крок 3
Натріть моркву на тертці.
квашена капуста з горілкою - фото крок 4
Складіть в емальовану каструлю або скляну банку капусту змішану з морквою.
квашена капуста з горілкою - фото крок 5
Всипте сіль і цукор, розімніть капусту руками.
квашена капуста з горілкою - фото крок 6
Влийте горілку і знову розмішайте.
квашена капуста з горілкою - фото крок 7
Прикрийте капусту тарілкою, а зверху можете покласти гніт, щоб було щільніше. Залиште капусту на 2 дня на столі на кухні, а після приберіть капусту в холодильник.
квашена капуста з горілкою - фото крок 8
Квашена капуста з горілкою готова.
квашена капуста з горілкою - фото крок 9
Зберігається така капуста довго завдяки горілці. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти