Квас з червоного буряка
(покроковий рецепт з фото)
Квас з червоного буряка не просто смачний, але і неймовірно корисний. Крім того, що в ньому міститься маса вітамінів і мінералів, квас з буряка здатний знижувати тиск і показаний гіпертонікам.
Чи знаєте ви, що своє здоров'я можна поправити не тільки за допомогою медикаментів, але і простим буряковим квасом? Він дуже корисний для організму. Однак не забувайте, що у нього є ряд протипоказань. Але якщо у вас немає проблем з нирками і шлунком, то дізнайтеся, як приготувати квас з червоного буряка і насолоджуйтеся цим напоєм.
- Буряк - 1 кілограм
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Вода - 2 L
- Житні сухарі - 5 штук
Візьміть буряк, вимийте її і очистіть від шкірки. Натріть буряк на крупній тертці. Краще використовувати невеликі коренеплоди, вони солодші і ніжні.
Перекладіть буряк в банку, додайте до неї хлібні сухарики, всипте цукор і залийте все чистою питною водою.
Складіть марлю в кілька разів, накрийте нею шийку. Потім поставте бутель в темне прохолодне місце на три дні.
Через три дні квас потрібно процідити. Для цього в каструлю поставте друшляк, на нього покладіть марлю і вилийте весь вміст банки. Скрутіть марлю і відіжміть буряк.
Проціджений квас знову налийте в банку і поставте в холодильник. Через кілька діб, коли квас гарненько настоїться, його можна вживати в їжу.