Рецепт Квас з червоного буряка фото

Квас з червоного буряка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі
ПП рецепти
На полуденок
Напої , Квас
Кількість порцій: 20
Час приготування: 3 дн. 23 г. 0 хв.

Квас з червоного буряка не просто смачний, але і неймовірно корисний. Крім того, що в ньому міститься маса вітамінів і мінералів, квас з буряка здатний знижувати тиск і показаний гіпертонікам.

Опис приготування:

Чи знаєте ви, що своє здоров'я можна поправити не тільки за допомогою медикаментів, але і простим буряковим квасом? Він дуже корисний для організму. Однак не забувайте, що у нього є ряд протипоказань. Але якщо у вас немає проблем з нирками і шлунком, то дізнайтеся, як приготувати квас з червоного буряка і насолоджуйтеся цим напоєм.

  • Буряк - 1 кілограм
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Вода - 2 L
  • Житні сухарі - 5 штук
квас з червоного буряка - фото крок 1
Візьміть буряк, вимийте її і очистіть від шкірки. Натріть буряк на крупній тертці. Краще використовувати невеликі коренеплоди, вони солодші і ніжні.
квас з червоного буряка - фото крок 2
Перекладіть буряк в банку, додайте до неї хлібні сухарики, всипте цукор і залийте все чистою питною водою.
квас з червоного буряка - фото крок 3
Складіть марлю в кілька разів, накрийте нею шийку. Потім поставте бутель в темне прохолодне місце на три дні.
квас з червоного буряка - фото крок 4
Через три дні квас потрібно процідити. Для цього в каструлю поставте друшляк, на нього покладіть марлю і вилийте весь вміст банки. Скрутіть марлю і відіжміть буряк.
квас з червоного буряка - фото крок 5
Проціджений квас знову налийте в банку і поставте в холодильник. Через кілька діб, коли квас гарненько настоїться, його можна вживати в їжу.

Схожі рецепти