Квас з буряка без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Не тільки смачний, але і дуже корисний напій. Готується без дріжджів, тільки вода, буряк і цукор. Має дуже приємний колір. Зберігається в холодильнику.
Квас готується шляхом бродіння, але без додавання дріжджів. Вода, цукор і буряк бродять в теплому місці, після квас відціджують і охолоджують. Готово!
- Буряк - 4-5 штук
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2 L
Приготуємо продукти для квасу.
Буряк потрібно вимити, очистити від шкірки і порізати тонкою соломкою.
Візьміть трилітровий бутель, ретельно вимийте і складіть буряк, її має бути майже половина банки.
Додайте цукор.
Фурункули 2 літра води. Остудіть до кімнатної температури і залийте буряк. Накрийте марлею і залиште бродити на 3-5 днів в теплому місці.
Коли буряк перебродить, злийте закваска. І зберігайте готовий напій в холодильнику. Приємного!