Квас вишневий
(покроковий рецепт з фото)
Квас вишневий - і смачний, і корисний. Якщо ви ще його не пробували, то треба б освоїти цей простий рецепт і насолоджуватися вишуканим смаком стиглої і злегка п'яною вишні. Три доби - і квас готовий!
Квас вишневий - це своєрідна екзотика, але спробуйте його в спекотний літній день - і ви будете ставити його знову і знову Настільки хороший квас виходить. Можна міняти кількість цукру на свій смак. Я вперше спробувала цей квас в Україні, і довго не могла зрозуміти, що ж це таке. Дуже сподобалось, рецепт proznala - і тепер стабільно хоча б один раз за сезон ставлю цей квас. Розходиться моментально Удачі!
- Вишня - 1 кілограм
- Вода - 2 L
- Цукор - 150-200 грам
- Ізюм - 6-7 штук
- Дріжджі сухі - 1 грам
Вишню залити водою і варити 5 хвилин. Відвар злити в банку, з вишень вичавити сік.
Додати цукор і остудити до 25 градусів.
У теплий сік додати дріжджі.
У банку налити остиглий відвар з соком, додати родзинки, цукор. Закрити марлею і залишити бродити 2 діб. Потім процідити, додати ще 6 шт родзинок і поставити в холодне місце для доброджування.
Через добу можна квас вживати.