Рецепт Квас із житнього борошна фото

Квас із житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Житнє борошно
Рецепти без шкоди
На полуденок , Для дітей , На природу
Напої , Квас
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Влітку нас рятують від спраги лише прохолодні напої. Чому б не приготувати один з таких напоїв самостійно? Звичайно ж, я маю на увазі холодненького і підбадьорливий квас з житнього борошна!

Опис приготування:

До вашої уваги - простий рецепт приготування квасу з житнього борошна. Із зазначених інгредієнтів виходить два літри прекрасного квасу. Осад, що залишився, після приготування першої порції, можна використовувати, щоб приготувати ще квасу. Гарного вам дня і вдалого приготування!

  • Борошно житнє - 300 грам
  • Вода - 3 L (окріп)
  • Цукор - 100 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • М'ята - За смаком (по бажанню)
  • Житній хліб - 1 За смаком (скоринки)
квас із житнього борошна - фото крок 1
Житнє борошно розводимо окропом, щоб не було грудочок. Додаємо цукор і м'яту (по бажанню). У остигнула суміш додайте промиті родзинки і скоринки житнього хліба. Накрийте посуд марлею і тримайте в прохолодному місці дві доби.
квас із житнього борошна - фото крок 2
Якщо на поверхні утворилося багато піни - квас готовий! Процідіть і розлийте по банках-пляшках, зберігайте в холодильнику.
квас із житнього борошна - фото крок 3
Смачного!

Схожі рецепти