Квас із житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)
Влітку нас рятують від спраги лише прохолодні напої. Чому б не приготувати один з таких напоїв самостійно? Звичайно ж, я маю на увазі холодненького і підбадьорливий квас з житнього борошна!
До вашої уваги - простий рецепт приготування квасу з житнього борошна. Із зазначених інгредієнтів виходить два літри прекрасного квасу. Осад, що залишився, після приготування першої порції, можна використовувати, щоб приготувати ще квасу. Гарного вам дня і вдалого приготування!
- Борошно житнє - 300 грам
- Вода - 3 L (окріп)
- Цукор - 100 грам
- Ізюм - 50 грам
- М'ята - За смаком (по бажанню)
- Житній хліб - 1 За смаком (скоринки)
Житнє борошно розводимо окропом, щоб не було грудочок. Додаємо цукор і м'яту (по бажанню). У остигнула суміш додайте промиті родзинки і скоринки житнього хліба. Накрийте посуд марлею і тримайте в прохолодному місці дві доби.
Якщо на поверхні утворилося багато піни - квас готовий! Процідіть і розлийте по банках-пляшках, зберігайте в холодильнику.
Смачного!