Курячий шашлик в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте варіант смачних закусок, які змогли б стати гідною альтернативою канапе на святковому столі? Пропоную вам неймовірно апетитний і простий рецепт курячого шашлику в сметані.
Шашлик найчастіше роблять з соковитого і жирного м'яса, а курка зовсім далеко від таких характеристик. Саме тому, щоб приготувати курячий шашлик в сметані в домашніх умовах можна використовувати деякі хитрощі, здатні здивувати всіх, хто спробує це блюдо.
- Куряче філе - 250 грам
- Бекон - 200 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Цибулина - 1 штука
- Крем - 200 грам
- Спеції - 1 Чайна ложка
- Свіжа зелень - 20 грам
1. Для початку необхідно зайнятися соусом, в якому буде маринуватися курочка. Отже, в глибоку миску необхідно відправити сметану. Цибулину очистити і нарізати тонкими півкільцями. Очищений часник пропустити через прес або подрібнити ножем. Свіжу зелень (рецепт приготування курячого шашлику в сметані в даному випадку передбачає використання петрушки, однак це може бути абсолютно будь-яка свіжа або сушена зелень) вимити, просушити і подрібнити. Додати всі інгредієнти в сметану. Посолити за смаком і додати улюблені спеції для курки. Все ретельно перемішати.
2. Куряче філе вимити і просушити. Нарізати кубиками середнього розміру. Щоб шматочки вийшли акуратними філе можна злегка заморозити, тоді воно краще тримає форму. Надіслати філе в заготовлений маринад на 3-4 годину.
Можна залишити курочку в сметані на ніч.
Можна залишити курочку в сметані на ніч.
3. Курячий шашлик в сметані в домашніх умовах буде приготовлений з секретом. Їм є бекон. Завдяки бекону філе НЕ буде сухим і позбавленим смаку. Смужечку бекону розрівняти, на один край викласти шматочок філе. Акуратно замотати курку в бекон.
4. Заздалегідь необхідно підготувати шпажки, на яких буде готуватися шашлик. Їх потрібно залити водою і залишити на 1-2 годину, - а також для запобігання їх горіння під час приготування. 3-4 шматочка філе акуратно нанизаний на шпажку так, щоб закріпити вільний край смужки бекону.
5. Приготувати такі шашлики можна на грилі або в духовці. Їх потрібно обсмажити з двох сторін до апетитної скориночки. Подавати до столу їх можна з овочами.