Курячий салат з соусом каррі
(покроковий рецепт з фото)
Курячий салат з соусом каррі - дуже простий у приготуванні, але оригінальний і навіть гурманський салат з дуже смачною заправкою. Салат має всі шанси стати цвяхом найближчого святкового застілля!
Курячий салат з соусом каррі виходить не тільки дуже смачним (поєднання курячого м'яса, винограду і горіхів - класика приготування подібного роду салатів), але ще і дуже барвистим - багато в чому завдяки соусу каррі приємного оранжевого кольору. Цей барвистий, ефектний і смачний салат - беззаперечний фаворит на святкових застіллях у нас вдома. Спробуйте і ви - вам не може не сподобатися!
- Куряча грудка - 6 штук
- Оливкова олія - - За смаком
- Сіль, перець - - За смаком
- Селера (стебло) - 2 штуки
- Виноград червоний без кісточок - 250 грам
- Зелена цибуля - 2-3 штук
- Горіхи кешью - 1 Склянка
- Майонез - 2 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Абрикосовий джем - 1/2 склянки
- Каррі-порошок - 2-3 Ст. Ложок
Курячі грудки викладаємо на деко, змащений оливковою олією. Солимо, перчим, скроплюємо оливковою олією грудки.
Запікаємо грудки при температурі 180 градусів до готовності. З готових грудок знімаємо шкурки.
Відокремлюємо м'ясо від кісточок.
Нарізаємо куряче м'ясо досить великими кубиками.
Змішуємо куряче м'ясо з дрібно нарізаним селерою.
Туди ж додаємо дрібно нарізану зелену цибулю.
Туди ж - сушену журавлину і розрізані навпіл виноградинки.
Приготуємо соус: для цього в мисці змішаємо майонез, каррі-порошок, цукор і джем абрикосовий.
Збиваємо віночком до однорідності.
Заправляємо салат соусом.
Гарненько перемішуємо.
Додаємо горіхи.
Перемішуємо і подаємо, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!