Курка під соусом каррі
(покроковий рецепт з фото)
Це ароматна і пікантна курочка на всі випадки життя для любителів легких, але ситних страв. Дивимося і запам'ятовуємо рецепт приготування курки під соусом каррі.
Вимийте м'ясо курочки. Очистіть цибулю і часник від лушпиння. Підготуйте все спеції. Тепер можна приступати до готування, для цього дивіться покроковий рецепт курки під соусом каррі нижче.
- Курка - 300 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Цибуля - 1 штука
- Томатний сік - 1 Склянка
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Спеції - За смаком
- Мал - 6 Ст. Ложок
Куряче філе ріжемо середніми шматочками поперек волокон.
Обсмажуємо філе на соняшниковій олії до золотистого кольору, прибираємо в окрему миску.
Дрібно шаткуємо цибулю і часник.
Обсмажуємо на тій же сковороді, що і курку, додавши ще трохи олії. Смажимо на середньому вогні цибулю і часник до прозорості лука.
Кладемо чайну ложку приправи каррі, трохи солі, вливаємо томатний сік. Тушкуємо соус 10 хвилин на повільному вогні, бажано накрити сковорідку кришкою. Пробуємо соус, якщо смак кислуватий, рекомендую додати чайну ложку цукру.
Тепер викладаємо в соус обсмажене куряче філе, перемішуємо, накриваємо кришкою - і тушкуємо ще 10 хвилин.
Кладемо в соус столову ложку сметани, перемішуємо. Знову накриваємо наше блюдо кришкою, tusim 15 хвилин на дуже повільному вогні. Якщо соус вийшов рідким, можна додати трохи крохмалю (буквально половину ложки для загустіння).
До такої курки можна подати і картоплю, і гречку. Цього разу я вирішила відварити рис.
Готову курку під соусом каррі подаємо з гарніром. Смачного!
Готову курку під соусом каррі подаємо з гарніром. Смачного!