Курячі котлети по-креольськи
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу запропонувати дуже смачний рецепт котлет, запечених з грибами і помідорами під картопляно-сирної шубкою в духовці. Незвичайна подача звичного страви. Спробуйте!
Для того, щоб приготувати курячі котлети по-креольськи, знадобляться тільки найпростіші продукти, а ось результат вас неодмінно порадує. Блюдо з насиченим яскравим смаком, таке соковите, ароматне і неймовірно апетитне! Можна сміливо подати не тільки для сімейної трапези, але і на будь-який святковий стіл.
- Куряче філе - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Картопля - 4-6 штук
- Гриби - 400 грам (у мене заморожені печериці)
- Сир - 100 грам
- Жовток яєчний - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Картоплю відварити в підсоленій воді до готовності. Злийте воду, картоплю остудіть.
Гриби обсмажити до випаровування рідини. Гриби можна взяти будь-які, причому підійдуть як свіжі, так і мариновані.
Куряче філе пропустите через м'ясорубку.
Додайте до фаршу яєчний жовток, сіль і спеції за смаком.
Перемішайте і додайте обсмажену цибулю.
Перемішайте все ще раз.
Готовий фарш розділіть на шість частин, сформуйте плоскі котлети і обсмажте їх з двох сторін. До готовності їх доводити не треба, вони дійдуть в духовці. Перекладіть обсмажені котлети в форму для запікання.
Зверху розподіліть рівномірно гриби.
Помідор наріжте кружальцями і покладіть на печериці.
Картопля натріть на тертці і викладіть на помідори.
Посипте все тертим сиром і запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів 30 хвилин.
Перед подачею посипте блюдо свіжою зеленню. Курячі котлети по-креольськи готові.
Смачного!