Курячі котлети по-креольськи
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу запропонувати дуже смачний рецепт котлет, запечених з грибами і помідорами під картопляно-сирної шубкою в духовці. Незвичайна подача звичного страви. Спробуйте!
Для того, щоб приготувати курячі котлети по-креольськи, знадобляться тільки найпростіші продукти, а ось результат вас неодмінно порадує. Блюдо з насиченим яскравим смаком, таке соковите, ароматне і неймовірно апетитне! Можна сміливо подати не тільки для сімейної трапези, але і на будь-який святковий стіл.
- Куряче філе - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Картопля - 4-6 штук
- Гриби - 400 грам (у мене заморожені печериці)
- Сир - 100 грам
- Жовток яєчний - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
![курячі котлети по-креольськи - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/kurinie_kotleti_po-kreolski-532451.webp)
Підготуйте всі інгредієнти.
![курячі котлети по-креольськи - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/kurinie_kotleti_po-kreolski-532452.webp)
Картоплю відварити в підсоленій воді до готовності. Злийте воду, картоплю остудіть.
![курячі котлети по-креольськи - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/kurinie_kotleti_po-kreolski-532453.webp)
Гриби обсмажити до випаровування рідини. Гриби можна взяти будь-які, причому підійдуть як свіжі, так і мариновані.
![курячі котлети по-креольськи - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/kurinie_kotleti_po-kreolski-532454.webp)
Куряче філе пропустите через м'ясорубку.
![курячі котлети по-креольськи - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/kurinie_kotleti_po-kreolski-532455.webp)
Додайте до фаршу яєчний жовток, сіль і спеції за смаком.
![курячі котлети по-креольськи - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/kurinie_kotleti_po-kreolski-532456.webp)
Перемішайте і додайте обсмажену цибулю.
![курячі котлети по-креольськи - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/kurinie_kotleti_po-kreolski-532457.webp)
Перемішайте все ще раз.
![курячі котлети по-креольськи - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/kurinie_kotleti_po-kreolski-532458.webp)
Готовий фарш розділіть на шість частин, сформуйте плоскі котлети і обсмажте їх з двох сторін. До готовності їх доводити не треба, вони дійдуть в духовці. Перекладіть обсмажені котлети в форму для запікання.
![курячі котлети по-креольськи - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/kurinie_kotleti_po-kreolski-532459.webp)
Зверху розподіліть рівномірно гриби.
![курячі котлети по-креольськи - фото крок 10](https://kuhari.com.ua/img/kurinie_kotleti_po-kreolski-532460.webp)
Помідор наріжте кружальцями і покладіть на печериці.
![курячі котлети по-креольськи - фото крок 11](https://kuhari.com.ua/img/kurinie_kotleti_po-kreolski-532461.webp)
Картопля натріть на тертці і викладіть на помідори.
![курячі котлети по-креольськи - фото крок 12](https://kuhari.com.ua/img/kurinie_kotleti_po-kreolski-532462.webp)
Посипте все тертим сиром і запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів 30 хвилин.
![курячі котлети по-креольськи - фото крок 13](https://kuhari.com.ua/img/kurinie_kotleti_po-kreolski-532463.webp)
Перед подачею посипте блюдо свіжою зеленню. Курячі котлети по-креольськи готові.
![курячі котлети по-креольськи - фото крок 14](https://kuhari.com.ua/img/kurinie_kotleti_po-kreolski-532464.webp)
Смачного!