Рецепт Куряче філе фото

Куряче філе
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Фрукти , Курка , Куряче філе , Куряча грудка
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 30 хв.

Цей рецепт стане в нагоді вам, щоб приготувати легко і швидко куряче філе на обід або на вечерю. Подавати філе можна з будь-яким гарніром, адже воно виходить ніжним, соковитим, ароматним і дуже смачним.

Опис приготування:

Куряче філе дуже легко готується, але так само легко його можна зіпсувати. При приготуванні велика ймовірність того, що м'ясо може вийти сухим. Але якщо ви будете готувати куряче філе за цим рецептом, м'ясо у вас вийде ніжним, соковитим і дуже смачним. Не вірите? Я розповім, як приготувати куряче філе, а ви спробуйте та оцініть результат.

  • Куряче філе - 600 грам (грудка)
  • Лимон - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
  • Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки (за смаком)
  • Мед - 1 Чайна ложка (по бажанню)
куряче філе - фото крок 1
Помиємо і обсушити філе, потім наріжемо на смужки шириною 2-3 см.
куряче філе - фото крок 2
Натираємо на дрібній тертці лимонну цедру, нам буде потрібно її 1 чайна ложка, а потім видавив з лимона сік (2-3 столових ложки).
куряче філе - фото крок 3
Очистимо і дрібно нарізаємо часник.
куряче філе - фото крок 4
Нагріваємо сковороду з оливковою олією на вогні трохи більше середнього.
куряче філе - фото крок 5
І викладаємо шматочки курячого філе.
куряче філе - фото крок 6
Обсмажуємо до побіління м'яса, посипаємо сіллю і перцем. Не забуваємо перемішувати.
куряче філе - фото крок 7
Додаємо лимонний сік, перемішуємо.
куряче філе - фото крок 8
Слідом додамо лимонну цедру.
куряче філе - фото крок 9
Додамо подрібнений часник.
куряче філе - фото крок 10
І чебрець або ваші улюблені ароматні трави. Перемішаємо, щоб спеції рівномірно розподілилися по філе.
куряче філе - фото крок 11
І продовжуємо обсмажувати до випарювання соку. Періодично помішувати. Коли сік випарується і філе буде готово, можна додати ложечку меду, перемішати і прибрати сковороду з вогню.
куряче філе - фото крок 12
Подаємо куряче філе з будь-яким гарніром або з овочами.

Схожі рецепти