Куряче філе під соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Щоб перетворити куряче філе з сухого і прісного шматка птиці в ніжне блюдо, яке гідно оцінять найвибагливіші гурмани, приготуйте його під соусом в духовці. Це точно смачно.
Щоб куряче філе не вийшло сухим, спробуйте дізнатися, як приготувати куряче філе під соусом в духовці. Якщо використовувати для запікання вершки, то м'ясо обов'язково вийде ніжним. А рум'яна сирна скоринка нікого не залишить байдужим.
- Куряче філе - 250 грам
- Печериці - 100 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Вино біле - 100 грам (напівсолодке)
- Масло оливкове - 20 грам
- Вершки - 100 грам
- Сир напівтвердий - 50 грам
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Сир твердий - 50 грам (пармезан)
- Мигдаль - 30 грам
Куряче філе вимийте і висушіть паперовими рушниками. Зачистіть його від плівок і зайвого жирку. Наріжте на шматочки середньої величини рівного розміру.
Печериці вимийте і висушіть. Наріжте їх на тонкі пластинки. Поставте на плиту сковороду, розігрійте в ній вершкове масло. Викладіть в сковорідку печериці, обсмажте їх з додаванням кількох столових ложок вина, солі і перцю.
Окремо від печериць обсмажте шматочки курячого філе. Птицю слід обсмажувати на оливковій олії, постійно помішуючи, щоб шматочки придбали золотистий відтінок з усіх боків.
Тепер пора приготувати соус. Для цього в сотейнику змішайте вершки, подрібнений часник і перець. Поставте на плиту і розігрійте суміш. Покладіть в неї натертий на крупній тертці напівтвердий сир. Томмі, поки сир не розчиниться. Влийте залишки вина і розмішайте.
Візьміть форму, в якій ви будете запікати курочку. Змастіть її рослинним або вершковим маслом. Викладіть на дно форми обсмажені гриби, на них покладіть шматки курочки. Трохи посоліть і поперчіть за смаком.
Залийте все приготованим соусом, посипте натертим на дрібній тертці пармезаном і подрібненим в крихту мигдалем.
Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів і поставте в неї блюдо. Запікайте курочку півгодини. Готову страву дістаньте з духовки і подавайте теплим з зеленню або овочами.