Рецепт Куряче філе під соусом в духовці фото

Куряче філе під соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряче філе
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Щоб перетворити куряче філе з сухого і прісного шматка птиці в ніжне блюдо, яке гідно оцінять найвибагливіші гурмани, приготуйте його під соусом в духовці. Це точно смачно.

Опис приготування:

Щоб куряче філе не вийшло сухим, спробуйте дізнатися, як приготувати куряче філе під соусом в духовці. Якщо використовувати для запікання вершки, то м'ясо обов'язково вийде ніжним. А рум'яна сирна скоринка нікого не залишить байдужим.

  • Куряче філе - 250 грам
  • Печериці - 100 грам
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Вино біле - 100 грам (напівсолодке)
  • Масло оливкове - 20 грам
  • Вершки - 100 грам
  • Сир напівтвердий - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 2 зубчики
  • Сир твердий - 50 грам (пармезан)
  • Мигдаль - 30 грам
куряче філе під соусом в духовці - фото крок 1
Куряче філе вимийте і висушіть паперовими рушниками. Зачистіть його від плівок і зайвого жирку. Наріжте на шматочки середньої величини рівного розміру.
куряче філе під соусом в духовці - фото крок 2
Печериці вимийте і висушіть. Наріжте їх на тонкі пластинки. Поставте на плиту сковороду, розігрійте в ній вершкове масло. Викладіть в сковорідку печериці, обсмажте їх з додаванням кількох столових ложок вина, солі і перцю.
куряче філе під соусом в духовці - фото крок 3
Окремо від печериць обсмажте шматочки курячого філе. Птицю слід обсмажувати на оливковій олії, постійно помішуючи, щоб шматочки придбали золотистий відтінок з усіх боків.
куряче філе під соусом в духовці - фото крок 4
Тепер пора приготувати соус. Для цього в сотейнику змішайте вершки, подрібнений часник і перець. Поставте на плиту і розігрійте суміш. Покладіть в неї натертий на крупній тертці напівтвердий сир. Томмі, поки сир не розчиниться. Влийте залишки вина і розмішайте.
куряче філе під соусом в духовці - фото крок 5
Візьміть форму, в якій ви будете запікати курочку. Змастіть її рослинним або вершковим маслом. Викладіть на дно форми обсмажені гриби, на них покладіть шматки курочки. Трохи посоліть і поперчіть за смаком.
куряче філе під соусом в духовці - фото крок 6
Залийте все приготованим соусом, посипте натертим на дрібній тертці пармезаном і подрібненим в крихту мигдалем.
куряче філе під соусом в духовці - фото крок 7
Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів і поставте в неї блюдо. Запікайте курочку півгодини. Готову страву дістаньте з духовки і подавайте теплим з зеленню або овочами.

Схожі рецепти