Куряче філе під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне філе з хрусткою і золотистою скоринкою під пікантним вершковим соусом з блакитним сиром - це нехитре, але оригінальне блюдо. Рекомендую всім!
Для приготування курячого філе під вершковим соусом вам знадобляться вершки 15 %, сир з цвіллю (наприклад, шматочок рокфору), приправа для курки і трохи оливкового масла. Іноді я обсмажую курку в сухарях: виходить теж непогано. Готову страву можете подати з будь-яким гарніром.
- Куряче філе - 2 штуки
- Сир блакитний - 50 грам
- Вершки - 150 мілілітрів
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Спеції - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Курку поріжте шматочками середнього розміру, приправити сіллю, поперчіть, додайте спеції за смаком.
Готуємо соус: в каструлі підігрійте вершки, поступово додаючи сир, варите, помішуючи хвилин 10-15. Додайте мускатний горіх (по бажанню), спеції. Не дайте соусу подгореть.
Готовий вершковий соус перелийте в піалу, дайте охолонути.
Розігрійте сковороду, налийте олію. Курку обваляйте злегка в борошні й обсмажте.
Обсмажуємо з усіх боків, зменшивши вогонь, хвилин 10-15 до золотистого кольору.
Готове куряче філе під вершковим соусом подавайте з зеленню або овочами. Смачного!