Рецепт Куряче філе під вершковим соусом фото

Куряче філе під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Птах, Вершки, Сир, Курка
Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Ніжне філе з хрусткою і золотистою скоринкою під пікантним вершковим соусом з блакитним сиром - це нехитре, але оригінальне блюдо. Рекомендую всім!

Для приготування курячого філе під вершковим соусом вам знадобляться вершки 15 %, сир з цвіллю (наприклад, шматочок рокфору), приправа для курки і трохи оливкового масла. Іноді я обсмажую курку в сухарях: виходить теж непогано. Готову страву можете подати з будь-яким гарніром.

  • Куряче філе - 2 штуки
  • Сир блакитний - 50 грам
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Спеції - За смаком
куряче філе під вершковим соусом - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
куряче філе під вершковим соусом - фото крок 2
Курку поріжте шматочками середнього розміру, приправити сіллю, поперчіть, додайте спеції за смаком.
куряче філе під вершковим соусом - фото крок 3
Готуємо соус: в каструлі підігрійте вершки, поступово додаючи сир, варите, помішуючи хвилин 10-15. Додайте мускатний горіх (по бажанню), спеції. Не дайте соусу подгореть.
куряче філе під вершковим соусом - фото крок 4
Готовий вершковий соус перелийте в піалу, дайте охолонути.
куряче філе під вершковим соусом - фото крок 5
Розігрійте сковороду, налийте олію. Курку обваляйте злегка в борошні й обсмажте.
куряче філе під вершковим соусом - фото крок 6
Обсмажуємо з усіх боків, зменшивши вогонь, хвилин 10-15 до золотистого кольору.
куряче філе під вершковим соусом - фото крок 7
Готове куряче філе під вершковим соусом подавайте з зеленню або овочами. Смачного!

Схожі рецепти