Куряча грудка в білому вині
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете здивувати свою другу половинку і влаштувати вишуканий романтичну вечерю, - цей рецепт для Вас! Блюдо дуже соковите і ситне: дуже смачно!
Курку можна скропити лимонним соком, а можна додати смажений мигдаль.
- Зелень петрушки - За смаком
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Крем 15 % - 150 грам
- Куряча грудка (філе) - 2 штуки
- Брокколі і цвітна капуста - 400 грам
- Печериці свіжі - 150-200 грам
- Вино біле - 200 мілілітрів(Chardonnay)
- Сіль і перець - За смаком
Насамперед поставте варитися рис. На чашку рису потрібно дві чашки води.
Розріжте куряче філе навпіл, але не дорізаючи до кінця, щоб коли ви його розгорнули вийшла "метелик" . Приправте сіллю і перцем.
Наріжте цибулю скибочками, викладіть його на розігріту сковорідку з невеликою кількістю оливкової олії.
Наріжте шампіньйони, додайте їх до цибулі. Перемішайте інгредієнти.
Цибуля і шампіньйони розподіліть по краю сковороди. У звільнилося викладайте філе.
Після того, як курка підрум'яниться, її слід перевернути. До печериць і цибулі додаємо дрібно нарізаний часник. Суміш з грибів, цибулі та часнику викладаємо поверх курки, щоб печериці не підгоріли.
Вилийте в сковороду вино. Через 5 хвилин додайте до вина сметану. Після цього перемішайте вино і сметану з цибулею і грибами.
Курка не повинна перетушіться, тому її слід витягти, залишивши соус нудитися на повільному вогні. До соусу також можна додати посічену зелень петрушки.
У киплячу воду покладіть цвітну капусту і брокколі. Варіть 3-5 хвилин.
Готовий рис викладіть в чашку і утрамбуйте. Так ваш гарнір буде виглядати більш презентабельно.
Переверніть чашку, викладіть рис на тарілку.
Поряд покладіть пару суцвіть брокколі і цвітної капусти.
Викладіть "метелика" на тарілку, рясно полийте її соусом.
Смачного!
Переверніть чашку, викладіть рис на тарілку.
Поряд покладіть пару суцвіть брокколі і цвітної капусти.
Викладіть "метелика" на тарілку, рясно полийте її соусом.
Смачного!