Курка з вешенками
(покроковий рецепт з фото)
Курка відмінно поєднується з грибами, тому за допомогою цього простого рецепту ми приготуємо смачне і ароматне блюдо, яке ви зможете подати на обід або вечерю (а, може, і до святкового столу).
Останнім часом в наших магазинах разом з печерицями з'явилися ще й гливи. Ці ніжні й ароматні гриби дуже смачні і чудово поєднуються з м'ясом курки. Я пропоную вам скористатися ось цим простим рецептом, з якого ви дізнаєтеся, як приготувати курку з вешенками. Гриби в даному рецепті будуть частиною соусу, в якому ми запекти курку. Блюдо вийде дуже смачним і ароматним, обов'язково приготуйте його.
- Курка - 800-900 грам
- Гливи - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук(1 велика або 2 маленькі)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Майонез - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Спеції для курки - 1 Чайна ложка (без солі)
- Зелень кропу - 20 грам
Очищаємо ріпчасту цибулю, нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо на сковороду з рослинним маслом.
Гливи ретельно промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
Відправляємо гриби на сковорідку до цибулі, солимо, додаємо спеції. Якщо у вас немає спецій для курки, змішайте по щіпці сушеної паприки, меленого перцю, сушеного базиліка або інших ароматних трав.
Обсмажені з цибулею і спеціями гливи викладаємо в миску.
Додаємо до них майонез і подрібнений кріп.
І перемішуємо. В результаті у нас виходить ось така суміш-соус.
Курку розрізаємо на порційні шматки.
І обмазуємо сумішшю грибів і майонезу.
Перекладаємо курку в грибному соусі в рукав для запікання, зав'язуємо кінці рукава.
Перекладаємо рукав з куркою на деко, гострим ножем робимо зверху в рукаві парочку невеликих дірочок. Відправляємо все запікатися в розігріту до 220 градусів духовку (хвилин 40-45).