Курка з вешенками в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Корисне, дивовижно смачне, ароматне і дієтичне блюдо - курка з вешенками в мультиварці. Спробуйте приготувати страву за цим рецептом, і ви, і ваші рідні залишаться задоволені його ніжним смаком
Куряче м'ясо універсальне - майже до всього підходить і поєднується практично з усіма продуктами. Але найкраще курка з грибами і в сметанному соусі. Це напевно найпопулярніша страва з куркою. Давайте трохи поекспериментуємо - приготуємо ні з печерицями, як завжди, а з вешенками. І не на сковороді, а в мультиварці. Гливи надають м'ясу курки дивовижний грибний смак, а приготування в мультиварці тільки збільшить корисність нашого страви. Розповім вам, як приготувати курку з вешенками в мультиварці.
1. Цибулини очистимо й наріжемо півкільцями або невеликими кубиками. Закинемо в чашу мультиварки, додамо туди оливкову чи рослинну олію і включимо режим "жарка" з 15 хвилин, але сам цибулю будемо смажити тільки 5 хвилин. Не забуваємо періодично помішувати.
2. Гливи помиємо, видалимо все зайве і наріжемо великими шматочками, в процесі смаження вони зменшаться. Відправимо їх до цибулі в мультиварку, акуратно перемішати і пожарим все разом залишилися 10 хвилин.
3. Поки гриби смажаться, приготуємо соус - змішаємо в мисці сметану, чорний мелений перець, сіль і базилік. Додамо соус до грибів і добре перемішати.
4. Якщо у вас ціла курка, то її необхідно розділити на частини і потім вже готувати. У мене від курки залишилося гомілку, стегно і спинка. Викладаємо їх у чашу мультиварки, додаємо сіль за смаком і, якщо треба, доливаємо трошки води. М'ясо повинно бути покрито соусом.
5. Включаємо мультиварку на режим "гасіння" хвилини 40. Подаємо курку з вешенками до будь-якого гарніру або як окрему страву, прикрасивши зеленню.
- Курка - 600-700 грам
- Гливи - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Крем - 200 грам
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок (або оливкова)
- Базилік - 1-2 Щепоток (свіжий або сушений)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Зелень - 1 пучок (будь-яка на ваш смак)
1. Цибулини очистимо й наріжемо півкільцями або невеликими кубиками. Закинемо в чашу мультиварки, додамо туди оливкову чи рослинну олію і включимо режим "жарка" з 15 хвилин, але сам цибулю будемо смажити тільки 5 хвилин. Не забуваємо періодично помішувати.
2. Гливи помиємо, видалимо все зайве і наріжемо великими шматочками, в процесі смаження вони зменшаться. Відправимо їх до цибулі в мультиварку, акуратно перемішати і пожарим все разом залишилися 10 хвилин.
3. Поки гриби смажаться, приготуємо соус - змішаємо в мисці сметану, чорний мелений перець, сіль і базилік. Додамо соус до грибів і добре перемішати.
4. Якщо у вас ціла курка, то її необхідно розділити на частини і потім вже готувати. У мене від курки залишилося гомілку, стегно і спинка. Викладаємо їх у чашу мультиварки, додаємо сіль за смаком і, якщо треба, доливаємо трошки води. М'ясо повинно бути покрито соусом.
5. Включаємо мультиварку на режим "гасіння" хвилини 40. Подаємо курку з вешенками до будь-якого гарніру або як окрему страву, прикрасивши зеленню.