Курка з персиками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо качкою з яблуками російської людини вже навряд чи здивуєш, то курка з персиками для наших широт - блюдо екзотичне. Однак виходить дуже смачно - рекомендую спробувати хоча б один раз!
Куряче м'ясо просочується персиковим соком, набуваючи зовсім чудову м'якість і фантастичний тропічний аромат, а пряні ноти часнику і каррі надають цій симфонії смаку ще більш екзотичне звучання… Загалом, я впевнена - рецепт приготування курки з персиками знайде своїх шанувальників!
- Курка - 1 штука
- Персики - 1-2 штук
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Каррі - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 7-8 зубчиків
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець - За смаком
- Перець червоний - За смаком
- Сіль - За смаком
- Лимон - 1/2 штуки

Курячу тушку вимити, обсушити рушником, скласти в глибокий посуд.

Видавити сік з половинки лимона.

Приготувати маринад - змішати соєвий соус з медом, спеціями, соком лимона.

Курку обмазати маринадом і прибрати в холодильник на кілька годин.

Почистити і крупно нарізати часник.

Персики вимити і нарізати часточками.

Нафарширувати курку часником і персиками, укласти в змащену маслом форму і запікати при температурі 180С близько години - до утворення рум'яної скоринки.

Готовність перевіряємо зубочисткою - якщо сік з тушки випливає чистий і прозорий, значить курка з персиками готова. В іншому випадку запікати ще хвилин 20-25.
Подавати гарячою!
Подавати гарячою!