Курка в вершковому соусі з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Це одне з тих страв, які готуються досить просто, а виходять приголомшливо смачними. Ніжне і соковите куряче м'ясо в поєднанні з грибами і вершковим соусом відмінно підходять до будь-якого гарніру.
У вас мало часу, а потрібно приготувати смачний обід або вечерю? Вам на допомогу цей рецепт, в якому я детально розповім, як швидко і смачно приготувати курку в вершковому соусі з грибами. Нічого складного, повірте. Приступимо!
- Куряча грудка - 400-500 грам
- Печериці - 250-300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершки 33% - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
- Мускатний горіх мелений - 1/3 чайних ложки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
Підготуємо продукти. Моєму куряче філе, чистим, моєму гриби і цибулю.
Гриби нарізаємо пластинками і відправляємо на розігріту сковороду з двома ложками рослинного масла.
Дрібно нарізаємо цибулю.
Куряче м'ясо нарізаємо на невеликі шматочки, приблизно 2 з 2 см.
Гриби обсмажуємо на вогні більше середнього і буквально хвилин 5, до легкого рум'янцю. Прибираємо гриби зі сковороди в тарілку.
На сковороду додамо рослинне масло і швидко обсмажуємо шматочки курки. Прибираємо їх зі сковороди.
А на що залишився від смаження курки маслі обсмажуємо до легкого золотистого кольору цибулю.
Додамо до цибулі обсмажені гриби і курку, заливаємо все вершками і додаємо спеції.
Перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 8-10 до загустіння вершків.
От і все, подаємо до столу з будь-яким гарніром. Смачного!