Рецепт Курка в вершковому соусі з грибами фото

Курка в вершковому соусі з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Птах , Вершки , Курка , Гриби , Цибуля , Печериці , Куряча грудка
На обід , На вечерю , Для дітей , На швидку руку
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Це одне з тих страв, які готуються досить просто, а виходять приголомшливо смачними. Ніжне і соковите куряче м'ясо в поєднанні з грибами і вершковим соусом відмінно підходять до будь-якого гарніру.

Опис приготування:

У вас мало часу, а потрібно приготувати смачний обід або вечерю? Вам на допомогу цей рецепт, в якому я детально розповім, як швидко і смачно приготувати курку в вершковому соусі з грибами. Нічого складного, повірте. Приступимо!

  • Куряча грудка - 400-500 грам
  • Печериці - 250-300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Вершки 33% - 1 Склянка
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
  • Мускатний горіх мелений - 1/3 чайних ложки
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
курка в вершковому соусі з грибами - фото крок 1
Підготуємо продукти. Моєму куряче філе, чистим, моєму гриби і цибулю.
курка в вершковому соусі з грибами - фото крок 2
Гриби нарізаємо пластинками і відправляємо на розігріту сковороду з двома ложками рослинного масла.
курка в вершковому соусі з грибами - фото крок 3
Дрібно нарізаємо цибулю.
курка в вершковому соусі з грибами - фото крок 4
Куряче м'ясо нарізаємо на невеликі шматочки, приблизно 2 з 2 см.
курка в вершковому соусі з грибами - фото крок 5
Гриби обсмажуємо на вогні більше середнього і буквально хвилин 5, до легкого рум'янцю. Прибираємо гриби зі сковороди в тарілку.
курка в вершковому соусі з грибами - фото крок 6
На сковороду додамо рослинне масло і швидко обсмажуємо шматочки курки. Прибираємо їх зі сковороди.
курка в вершковому соусі з грибами - фото крок 7
А на що залишився від смаження курки маслі обсмажуємо до легкого золотистого кольору цибулю.
курка в вершковому соусі з грибами - фото крок 8
Додамо до цибулі обсмажені гриби і курку, заливаємо все вершками і додаємо спеції.
курка в вершковому соусі з грибами - фото крок 9
Перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 8-10 до загустіння вершків.
курка в вершковому соусі з грибами - фото крок 10
От і все, подаємо до столу з будь-яким гарніром. Смачного!

Схожі рецепти