Курка в вершковому соусі на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Вершковий соус чудово поєднується з багатьма видами страв. Його можна побачити в салатах, з рибою та м'ясом, а також в закусках. Тому варіацій цього доповнення так багато. Ознайомтеся з черговим.
Дане блюдо дуже ніжне, але одночасно соковите. Готується просто, а виходить ситно. Чистий протеїн з м'яким смаком, до якого потрібно подавати гарнір з овочів. Пропоную вам рецепт, в якому описано, як приготувати курку в вершковому соусі на сковороді. Можна вибрати будь-які частини птиці, але найкраще брати філе.
- Куряча грудка - 4 штуки
- Вершки жирні - 75 мілілітрів
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 0, 25 чайних ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Біле вино - 35 мілілітрів
- Дижонская гірчиця - 2 Ст. Ложки
- Естрада - 1 Чайна ложка
Грудки промийте та висушіть.
Натріть курку сіллю і перцем. Обсмажте її з обох сторін в розігрітій олії. Скоринка повинна стати золотистої.
В цей час в іншій глибокій сковороді розігрійте вино. Додайте до нього вершки, гірчицю і подрібнений естрагон. Гасіть соус пару хвилин, постійно помішуючи. Влийте до нього трохи соку з-під смаженої курки зі сковороди. Через 2 хвилини соус готовий!
Залийте курку соусом в сковороді або відразу в тарілці. Подавайте з гарніром. Смачного!