Курка в пиві
(покроковий рецепт з фото)
Курка в пиві - це мінімум зусиль і максимум смаку. Курка в пиві виходить соковитою, ароматної, з хрусткою скоринкою. Блюдо найкраще готувати за допомогою мангала, але можна обійтися і простий духовкою.
Курку в пиві добре готувати влітку на природі. Це - смачне, просте в приготуванні і оригінальне блюдо. Маленький секрет - додавання в пиво часнику. Що ж стосується спецій, то раджу приготувати суміш самостійно. Для цього змішайте в мисочці сіль і такі приправи, як: червоний молотий солодкий перець, каєнський перець, цибульний і часниковий порошки. Можна додати імбир, чорний перець, насіння гірчиці.
- Курка - 2 штуки (по 1, 5-2 кг кожна)
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Суміш з солі і спецій - 4-6 Ст. Ложок (на свій смак або готові суміші спецій для курки з сіллю)
- Пиво в банках - 2 штуки (по 330 мл)
- Часник - 4 зубчики
- Апельсини - 2 штуки
1. Розпаліть мангал або включите гриль. Кур промийте, просушіть. Змастіть оливковою олією, включаючи внутрішню частину. Рясно посипте і змастіть сіллю і спеціями.
2. Закриті баночки пива промийте. Відкрийте і випийте (або вилийте в келих) по половині вмісту кожної банки. Chesnok чисті і 2 зубчики додайте в кожну банку пива.
3. Crop кран пива, вони повинні щільно триматися на баночках. Апельсини промийте, розріжте на 4 часточки, по одній часточці вставте в курячі шийки.
4. Надсилайте курей на гриль або в духовку на середньо-високу температуру на півтори години. Мангал треба закрити кришкою. У готової курки від кістки буде легко відходити м'ясо.
5. Для 5 хвилин до закінчення приготування на решітку викладіть залишилися часточки апельсина м'якоттю вниз.
6. Нехай готова курка "відпочине" хвилин 10, потім обережно зніміть її з банки, видавити на неї апельсиновий сік з обсмаженої четвертинки (або половина) апельсина і подавайте. Курка в пиві готова! Смачного!