Курка в пиві тушкована
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете трохи урізноманітнити ваше повсякденне кухню і незвично приготувати курку, то тушкуйте її в пиві, а результат перевершить всі ваші очікування.
Всі ми звикли бачити страви з курки майже кожен день в нашому раціоні, і напевно кожен хотів би спробувати щось новеньке. Якщо вам вже набридла звичайна курка, то простий рецепт курки тушкованої в пиві змінить ваше уявлення про цього птаха. М'ясо виходить настільки ніжним, ароматним і смачним, що ви просто не зможете відязикати собі в задоволенні спробувати її. Проведіть невеликий експеримент, і для цього я пропоную вам рецепт курки тушкованої в пиві з фото.
- Курка - 1, 5 кілограма
- Пиво світле - 0, 5 L
- Олія соняшникова - 100 мілілітрів
- Морква - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Борошно - За смаком
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Курку обробляв, на порційні шматочки і ретельно промиваємо під холодною водою.
Часник чистимо і дрібно нарізаємо.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому часник.
Кожен шматочок курки обвалюють в борошні.
Викладаємо її на сковорідку до часнику і так само обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
Перекладаємо курку в казан.
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
Обсмажуємо на сковороді до напівпрозорого стану.
Перекладаємо цибулю до курки, морква нарізаємо кільцями ( можна її перед цим відварити до напівготовності) і так само перекласти в казан. Заливаємо пиво, солимо і посипаємо спеціями за смаком. Готуємо близько півгодини, для а 10 хвилин до готовності всипаємо трохи борошна, щоб соус загус.